Allt och inget

Jag skulle vilja göra mer på helgerna!

IMG_3261

Förra veckan när vi faktiskt GJORDE nåt en dag. Nämligen var på Siggesta Gård på Värmdö!

Jag längtar så himla mycket efter helgerna, alltid. Även fast man är föräldraledig så försvinner liksom inte fredagskänslan och helgmyskänslan. Vilket är skönt! För jag tycker att livet handlar om att göra härliga saker så ofta man kan och njuta så mycket det går den tid man har på jorden. Därför tycker jag också om att fira alla hjärtans dag, halloween, babyshowers och babymoon, hur kommersiellt och konstruerat det än är – det är ju kul, man får hänga med vänner och familj och sätta guldkant på sina dagar! I alla fall. Jag skulle nu vilja göra helgerna härligare. Det känns som att de bara försvinner på ingenting? Jag tror jag har samma problem som Hannah Widell pratar om i fredagspodden ibland, att har man inte definierat vad man ska göra en dag så känns det inte bra. Men bara man uttalat att ”vi ska ha en hemmafixardag” till exempel, så känns det lugnt, för då vet man vad man ska ha för förväntningar! Ramar, det behöver jag. Därför skulle jag också vilja att vi har traditioner som vi gör varje helg, till exempel att vi alltid gör extra mysig lördagsfrukost, extra god fredagsmiddag eller så. Just nu känns det typ inte ens värt dock. För Emilia är så odräglig, det måste, MÅSTE vara en fas! Hon vill ha action hela tiden och få bestämma själv vad hon ska titta på/kasta i golvet/äta. tar man ifrån henne det (typ en elkontakt) så skriiiiker hon, stampar med fötterna och gör sig till en omöjlig ostbåge. Jättesurig och envis är hon. Dessutom vill hon äta allt som man själv har på tallriken, Även om hon äter samma sak. På morgonen äter hon upp sin bananpannkaka och sen äter hon upp resterna av min gröt, haha (vi har inga problem med att hon inte äter längre, alltså, snarare tvärtom!). Så måltiderna är inte så njutbara. Mer stressiga och jobbiga eftersom man måste säga åt henne sjutton gånger per måltid att inte kasta maten omkring sig, kasta tallriken på golvet eller hälla ut sitt vatten… vilket hon inte lyssnar på för fem öre. Tror det är hög tid att sätta ramar för hur vi ska hantera hennes vredesutbrott också. I alla fall, jag skulle även vilja hitta på mer saker på helgerna som att gå i skogen, på Skansen, 4h-gårdar och så vidare. Det känns som att vi alltid har fullt upp med hemmafix numera! Vi åker bara mellan Ikea, Bauhaus, Nacka Forum och Farsta Centrum……. Nej, vi måste ta tag i helgerna! Tips mottages tacksamt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s