Emilia <3

Emilia 10,5 månad just nu:

  

Om det finns någon åldersgräns för när hon börjat verkligen kännas som ett barn och inte en bebis så är det nu vid 10 månader. Hela hon är mer som ett barn och jag trodde faktiskt inte det skulle gå så här fort… Jag trodde de skulle vara mycket mer ”bebisaktiga” vid 10 månader fortfarande?? Men men, här är Emilia nu:

– ”Dansar” när man sätter på musik

– Har en jäkla viljestyrka och vet precis vad hon vill, får hon inte som hon vill eller att man tar nåt farligt från hennes händer (kablar tex) så stampar hon det värsta hon kan i golvet och börjar skrika, då förstår man att hon är arg och sur för att hon inte fick göra som hon ville haha. 

– I onsdags tog hon 2-3 steg helt själv! Min mamma sa att hon tog två steg när de var i hallen och jag ba ”VA!? Varför sa du inget, det har hon aldrig gjort förut!” Mamma trodde hon hade gjort det förr haha. Så vi prövade att låta henne gå mellan oss och då tog hon 2-3 steg igen 😀

– Hon är så himla duktig på att kommunicera. Det är framförallt det som gått framåt i rasande fart de senaste veckorna. Sedan länge är hon ju duktig på att vinka men nu gör hon det så medvetet, som ett tecken för hej och hejdå. Om jag säger hej i en mening så vinkar hon, när vi gick ut ifrån doktorns rum i förrgår så vinkade hon hejdå, om man ber henne säga hej så vinkar hon

– Dessutom fattar hon verkligen grejer med mobiler nu, hon vet att när jag säger ”ska vi ringa pappa?” Och det kommer signaler på telefonen (har på högtalartelefon) så kommer pappas röst snart, så då börjar hon redan innan le och skratta förväntansfullt och vinka till telefonen. Dessutom har hon börjat leka telefon själv, hon tar tex fjärrkontrollen och lägger den mot sitt öra, sen lägger hon den mot mitt och då ska jag prata in i den haha. Förlåt för mammaskryt, men alltså så smart barn!! 😀

– Kan göra som man säger. Om jag säger ”var är nappen?” Så pekar hon på den och ber jag henne hämta den så gör hon det!

– Svarar (tror jag) medvetet på frågor med ja eller nej

– Så jäkla medvetet busig! När hon gör nåt som hon inte får (peta på eluttagen, slicka på skosulorna i hallen), så säger jag ”NEJ, AJA BAJA” och lyfter bort henne. Inte argt men bestämt. Då har det blivit en lek för Emilia, hon kryper snabbt tillbaka och när jag säger ”nääääeeeee” så skrattar hon vildsint och kryper snabbare ditåt haha. Så jag kan knappt hålla mig för skratt själv och ibland så kan jag inte låta bli att göra en lek av det för att hon är så jäkla gullig. Men äh, ingen förälder är konsekvent till 100%…. 

– Hon pekar på allt. Alltid är det lilla pekfingret framme haha. Dock säger hon inte så mycket begripligt mer än det vanliga bababadädämämä. Jag tror iofs att hon sa vovve idag till farmors hund Totte… Ove sa hon åtminstone 😛

– Hon kan skälla på en när hon blir arg! Det fick Max erfara när han tog nappen från henne för sjuttielfte gången och Emilia ropade argt ”BÄBÄBÄDÄDÄDÄ” och tog tillbaka nappen haha. Både jag och Towe sa att det var en riktig utskällning han fick haha. Även jag och Johan råkar ut för utskällningar ibland,  haha.

En reaktion till “Emilia 10,5 månad just nu:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s