Mina tankar · Ytligheter

Lördagslista

Tyckte det var dags för en lista igen pga älskar listor och jag har snott denna rakt av från Underbara Clara / Hjartesmil 🙂

Om du bara fick ta på dig en sminkprodukt på morgonen – vilken skulle du välja?

Mja, nu sminkar jag mig knappast varje dag, knappast en gång i veckan ens eftersom jag har svårt att komma ifrån tanken att ingen bryr sig om jag piffar till mig eller ej en vanlig tisdag i sandlådan. MEN ibland försöker jag ignorera den tanken eftersom jag ju själv gillar smink och då väljer jag alltid, alltid att markera ögonbrynen med skugga från Anastasia. Jag har svarta ögonbryn förvisso, men glesa, så utan ögonbrynsskugga känner jag mig lite blek och glåmig. Om ögonbrynen är markerade känner jag mig som att jag har full sminkning på! (Även om jag också älskar att köra hela faderullan med sotade ögon, foundation och läppglans till fest).

  Osminkade ögonbryn  

 Sminkade ögonbryn idag. Stor skillnad för mig 🙂

Vilken är din favoritdrink?

Har svårt att välja, jag gillar de flesta söta, fruktiga och lite citrusaktiga drinkar. Blueberry sour på Pontus är en jag minns som amazing, annars funkar ju mojito och caipirinha alltid också!

Vad vill du förbättra i livet?

Jag har redan blivit mycket bättre på det, men jag vill jobba ännu mer på att bli av med rädslor och ångest. Samtidigt vill jag också förbättra min fysik lite, gärna börja yoga och löpträna igen. 

Om du bara fick bära en klädfärg resten av livet, vad skulle det vara?

Enkelt – svart. Jag ääälskar att klä mig i svart från topp till tå, det finns ingen annan färg jag känner mig så bekväm, snygg och sofistikerad i. Tråkigt möjligen men sant. 

Har du brutit något ben i din kropp?

Nej, för jag har alltid varit försiktig och varit rädd för att göra illa mig. Alltid hatat att ha ont. MEN samtidigt varit jäkligt avis på alla som kunde stoltsera med brutna armar och ben och jag ville också gärna bli opererad för det var coolt (…)

Tror du på gud?

Inte med minsta cell i min kropp. Jag tror inte ens, som många andra gör, på ”någonting”. Inget övernaturligt överhuvudtaget. Ateist ut i fingerspetsarna. Har försökt, men det går inte. Är för logiskt lagd. 

Vad gjorde du för ett år sedan?

 
Då var jag gravid i vecka 33! Åååååhhhh nostalgi…… Sån fin mage jag hade också! Annars vet jag inte riktigt vad jag gjorde. Var sjukskriven på grund av foglossning och var mest hemma, gick på gravidyoga och träffade mammagruppen som Josefin satte ihop där de flesta fortfarande var gravida då.

När hade du din första fylla?

Det beror på hur man räknar. Antingen när jag var 13 år och drack sprit för första gången tillsammans med två tjejkompisar hemma hos den ena av dem vars pappa inte var hemma (pappan är numera känd deckarförfattare för övrigt hehe :)) men då tror jag mest jag fejkade att jag var full för att få dem att tycka jag var spännande och kul. Annars var det när jag var 16 år och hade min första hemmafest där jag halsade i mig från pappas whiskey… Det var ingen låtsasfylla, det var megafylla. Jag kräktes på en kompis fötter som fick hjälpa mig upp i sovrummet och på med pyjamas så jag fick gå och lägga mig. På nedervåningen fortsatte det vara öppen dörr och folk jag inte hade nån aning om vilka de var strömmade dit… Men allt gick bra som tur var haha. 

Kaffe eller te?

Olika i perioder. Just nu tycker jag bara jag får ont i huvudet av kaffe av någon anledning och under graviditeten var jag så äcklad av kaffe att jag inte stod ut med lukten ens. Men jag tycker nog om både och lika mycket!

Vad gör dig gladast just nu?

Alltid Emilia, att tänka på hur frisk, välmående levnadsglad, nyfiken, vacker och rolig hon är och hur fint hon utvecklas. Min stora stolthet i livet. Annars är jag så glad att vi har hela långa sommaren framför oss, med 1-årskalas (för Emilia och många av hennes små kompisar), 28- och 26-årskalas (för Johan och mig), en tripp till Gotland på medeltidsveckan, förhoppningsvis också en tripp till Umeå och många soliga och härliga dagar. Längtar!

Vad är frihet för dig?

Eftersom jag varit student (pluggade till socionom på Stockholms Universitet) men också haft dåligt betalda påhuggsjobb precis efter gymnasiet samtidigt som jag försörjde min dåvarande pojkvän (…) så vet jag hur det är att ha lite eller inga pengar. Därför är frihet väldigt mycket ekonomiskt för mig, att ha möjlighet att köpa fina saker till vårt hem, göra roliga utflykter och resor som familj och att köpa en (i mina ögon) drömlägenhet i nyproduktion i ett område jag tror det kommer vara toppen för Emilia att växa upp i. Så, pengar helt enkelt. Så jäkla användbart! 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s