Hem & inredning

Ge mig blått…

Efter att jag tog en av mammas dunderalvedon igår kväll gick febern ner och kom inte tillbaka, men jag har ändå beställt tid hos vårdis för att ta lite prover på både mig och Emilia för säkerhets skull. I väntan på läkartiden ligger jag bredvid en sovande Emilia och drömmer mig bort till vår nya lägenhet! Det känns egentligen så onödigt att ens göra någonting i vår nuvarande lägenhet (men vi måste ju för att få så bra pris som möjligt) när vi ändå snart flyttar, jag vill bara ta mig an vår nya lägis!! Just nu funderar jag på väggfärger. När vi signade upp oss på lägenheten (som ju är nyproduktion och byggs as we speak) så var vi väldigt sent ute och vi hade inte tid att få titta på tapetprover eller så, vi fick göra de viktigaste ändringarna i lägenheten så att den inte skulle bli standard bara. Men sen var tiden ute. Det vi hann göra (förutom att göra tillval i kök och badrum tex)  var att bestämma att hela Emilias rum ska målas i en ljust gammelrosa färg, samt att vi ska få en mörkgrå fondvägg i vårt sovrum och samma grå färg i det tredje sovrummet. Resten blir vitt. 

 Ritningen med ändringar på vår lägenhet ❤

 Färgen som blir i Ems rum heter Tyll, från Beckers

  … Och så har jag ett rör med såna här guld-moln-väggstickers någonstans som eventuellt ska upp i hennes rum om jag inte tröttnat på dem redan haha (Från urbanwalls på Etsy). 

 Färgen som blir i vårt sovrum och i tredje sovrummet. Detta är för övrigt sovrummet i visningslägenheten för Porslinskvarteren hehe… ”Den där grå ni har i sovrummet blir bra”. Fantasilös much? 😉

Problemet är bara att jag helt snöat in på blått! Eller, rättare sagt har jag kommit på att jag nog alltid älskat blått fastän jag alltid sett mig som en som ogillar det. Men så tittade jag mig omkring hemma – blå ljuslyktor, blå soffkuddar, blå hallsoffa, blå sängkläder, blå barnvagn (haha), blå kläder på mig och Emlan… Okej jag ÄLSKAR blått alltså. Men bara fina nyanser. Absolut inte kungsblått, havsblått, turkost eller så. Nej, jag gillar petrolblå, mörk marinblå och ljus gråblå bäst. De här är to die for:

   
 

Och nu tänker jag den mörka blå i vårt sovrum och den ljusa i gästrummet alternativt i vardagsrum/kök… För jag är lite trött på grått som vi har i sovrummet hemma redan nu. Men det är för sent för projekteringsändringar nu tyvärr, så det får vi måla själva i så fall. Det är nog ändå lika bra att bo in sig lite innan vi gör för stora ändringar tror jag…

4 reaktioner till “Ge mig blått…

  1. Hur ni än gör kommer ni ha en bra grund i proffsfixade målade väggar. Då kan ni måla om så ofta ni vill utan att behöva göra en massa grundarbete först =) Vad roligt att ni snart får er nya lägenhet =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s