Emilia <3

Dag 2 utan amning

  Lite kvällsgos innan det är dags att hoppa i säng ❤ Detta är vad vi försöker ersätta amningen med – napp och en snuttekanin. Nappen vill hon ha, men snutten tar hon bara och slänger direkt över axeln när man ger henne den haha. Men skam den som ger sig! 😉

Jo men det går faktiskt bra att sluta amma nu! Två dagar amningsfritt nu och still going strong. Natten var lite jobbig med en del uppvak men man (Johan, som sköter nätterna nu eftersom det är lättare för alla inblandade) märker snabbt om hon lugnar sig när man ger Emilia nappen eller om hon är hungrig, och då accepterar hon välling väldigt bra faktiskt. Så skönt! Hoppas på att den här natten blir bättre. Hon har även ätit mycket mer vanlig mat idag och jag tror definitivt att det beror på att hon inte är mätt från amningen numera och därför faktiskt blir hungrig emellanåt. Haha. Men jag undrar hur lång tid det kommer ta innan hon helt glömt bort tuttarna? Och när försvinner mjölken?? De gör så jäääävla ont och är så inihelvete spända nu, ingen får komma åt dem. Svårt med en mammig bebis som bara vill vara i famnen… Det var även det som gjorde att jag insåg att jag inte kan tantgympa just nu, hallå det gör jävelont i boobsen när jag råkar studsa till?? Gympa får vänta. Jag har fått pumpa ur två gånger idag för att lätta på trycket och så har jag sport-bh på mig, men det är verkligen obehagligt!

8 reaktioner till “Dag 2 utan amning

 1. Bra jobbat, håll ut och ge inte med dig så glömmer hon det snart. Eller inte glömmer kanske men hon ger upp att försöka och inser att vanlig mat oxå är bra 🙂

  Min yngsta slutade jag amma när han var 12 månader. Även nu 4 månader senare blir han väldigt till sig om han hamnar för nära mina tuttar typ bär jag byter om eller så 🙂

  Pumpa ut ofta men töm inte brösten fullständigt för då produceras bara mer mjölk. Ha löst sittande toppar de första dagarna så slipper du säkert stockning.

  1. Haha 4 månader senare till och med!? Herregud, tänkte att det skulle ta någon vecka bara 😅 och bra tips, ska försöka att inte pump ur så mycket men det blir ju så knöligt och gör ont så det är svårt att inte försöka få ur allt det jobbiga…

   1. Knöliga ska de inte bli då har mjöken ”fasnat” i de trånga gångara. Testa att dusha varmt länge och pumpa sedan ut i koställning samtidigt som pappan masserar brösten. Det brukar släppa upp knölarna.

    Det tog bara några dagar för honom att acceptera att amningen var ett minne blott men han verkar ju ändå på något plan komma ihåg att det var något gottigt som hörde ihop med dem 😉 dom är roliga bäbisarna

   2. Mina bröst har alltid blivit knöliga efter ett par timmar utan amning så det var jag inte orolig för, funkade bra att pumpa ur med handbröstpump lite bara, har aldrig fått in tekniken för att pumpa ur för hand tyvärr.. Haha så gulligt, att de tycker det är nåt speciellt med boobsen även efter 😄

 2. Det jobbiga är ju de hårda brösten, gör ju jätteont. Trodde man skulle ha tighta toppar på sig. Hur mycket pumpar du ut? Bara så det släpper lite eller? Är jätterädd för mjölkstockning. Hemsk är det, har haft det 2 ggr nu. Senast förra v.

  1. Tighta toppar minskar mjölkprod. men ökar risken för mjölkstockning. Jag har båda gångera prioriterat att slippa mjölkstockning och då får det hellre ta lite mer tid

   Lycka till

  2. Jag har också haft mjölkstockning, i somras. Fick feber och var jättedålig så det var jag lite rädd för men det slapp jag skönt nog. Första dagen pumpade jag ur tre gånger, andra dagen en gång och sedan dess har jag inte behövt göra det alls. Jag pumpade tills de inte var så hårda och knöliga och onda längre bara 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s