Mina tankar · Vikt & träning

Att lyckas förändra sitt liv

Sitter just nu och tittar på ”My 600-lb life – where are they now?” På TLC. Det handlar om några stycken extremt feta personer (runt 250-300 kg) som gjort en gastric bypass-operation och håller på att förändra sina liv, vilket är så himla intressant! Eftersom att jag själv gått ner massor i vikt plus att jag tror det är ungefär 7 personer (!) i min släkt som gjort sådana operationer, så tycker jag det är väldigt intressant att följa hur det går för dem 🙂 Status för mig är för övrigt att jag har ett par kilo kvar tills jag nått mitt viktmål, jag gick upp en del på Aruba, vilket jag hade räknat med. Så jag och några vänner har en 8-veckorsutmaning där vi ska nå vår respektive målvikt! Vi har en grupp på Facebook-chatten där vi peppar och stöttar varandra. Så himla bra, önskar jag hade haft det i höstas när jag gjorde majoriteten av min viktminskning! Jag har också haft turen att få ta över ett träningskort på Friskis och Svettis av en mammavän som flyttat från Stockholm, så imorgon är det jag som pallrar mig dit för lite tantgympa hehe. Tror det kommer bli sjukt jobbigt! 

   
   Lelle köttbullen jag i somras, rätt nyförlöst! Som mest vägde jag dagen då förlossningen satte igång, 108 kilo, men här vägde jag runt 100 kilo…(Har skrivit om viktminskningen HÄR!)

   

 Jag nu! Väger cirka 75 kilo (-33 kilo) och har 5 kilo kvar att gå ner tills jag känner mig nöjd. Jag kan knappt fatta att jag lyckats med det här!? Är så jävla stolt över mig själv, jag har verkligen lyckats ändra mina tankemönster. Från att tänka att ”jag kan inte, jag kommer bara misslyckas” och ”okej jag har gått ner 1 kg men nu kommer jag gå upp igen, jag kommer aldrig klara det”, till att vara helt säker på att jag fixar det helt galant!  Ska försöka skriva ner hur mina tankar kunde se ut då och hur de ser ut nu mer konkret och detaljerat om någon är intresserad 🙂 Det största jobbet har jag verkligen gjort med mitt tankemönster, det är 90% av jobbet, helt klart. Och där får jag tacka Blondinbella faktiskt haha! Hennes tjat om tankens kraft har verkligen gått in hos mig. Inställningen ÄR allt!

10 reaktioner till “Att lyckas förändra sitt liv

 1. Du är så duktig! Och så kul att du är så öppen, det gör att fler blir taggade och tror på sig själv. Hejja dig!!

 2. Hej! Tänkte höra med dig hur det går att sluta amma? Är i ungefär samma sits som dig. Har dock en lite mindre flicka, snart 8 mån. Men hon älskar inte mat och vill mest amma. Ska sluta med amning då jag snart börjar jobba halvtid, dygn. Känner att det räcker nu. Men vet inte vad jag ska göra, då det känns som hon inte får i sig tillräckligt genom maten. Man känner sig hemsk när man inte ger henne bröstet när det är det enda hon vill ha. Tack för en bra blogg!
  / Katarina

  1. Hej! Tack vad snäll du är 😊 Det går faktiskt fint att sluta amma denna gång, har inte ammat på två dagar nu och Emilia accepterar det väldigt bra tycker jag, hon nöjer sig med välling och napp efter bara lite skrik. Emlan åt också dåligt förut, men det blev mycket bättre när vi slutade med burkmat och endast ger plockmat. Hur gör ni? Är det nåt ni kan prova? Det tog kanske 2-3 veckor innan Emilia verkligen åt så pass bra så att jag kände att hon inte behövde extra näring med bröstmjölken, därför kändes det bra att sluta amma nu. Jag märker också direkt att hon äter mycket mer mat nu när hon inte får mjölk! Kanske är värt att testa?

 3. Har provat med burkmat, går sådär. Hon får i sig kanske 1/4 burk. Sen lite frukt efteråt. Smoothies och yoghurt älskar hon. Gröt äter hon jättebra till frukost, ger det även på kvällen. Då hon inte riktigt gillar flaskan än, har aldrig gjort. Målet är ju välling på kvällen. Men det är de två målen mat hon ska få i sig som inte är kul alls. Sen är det säkert som du skriver att om man slutar helt äter hon säkert mer och mer succesivt. Kan hålls på 30 min att få i henne några skedar just nu. Inget kul alls. Känns jobbigt att sluta när det känns som hon inte får i sig tillräckligt. Plockmat kanske vore något. Vad tycker du funkat bäst att börja med? Skönt att det verkar fungera för dig nu. Har iallafall kommit ner på ca 3 amningar/dag😊
  /Katarina

  1. Jag har hört att de får mer aptit om man slutar nattamma… Det kanske kan hjälpa? Och plockmat är bra men det tar lite tid innan de får in tekniken och verkligen får i sig maten och inte bara samlar dem i händerna eller på bordet. Men det som funkar bra är greppvänlig mat, tänk i formen av pommes frites (fast det kanske inte är den bästa bebismaten hehe), men blodpudding och bananpannkaka (1 ägg + 1 banan som mixas och steks på låg värme) är den här lilla damens favoriter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s