Emilia <3

Jag vill föda barn igen!

 Fick dubbelgosa med Emilia och Elise idag! … I tre sekunder i alla fall… 😉 kommer verkligen sakna att bo på samma gata som Elise och hennes goa mamma My!

Åååh vad bebissjuk jag blir av alla gravidisar man ser överallt och av Blondinbella som fick sin lilla dotter igår. Blir så himla avundsjuk! Lilla Sally påminner mig också så mycket om en nyfödd Emilia (även om man ju inte ser ansiktet)… Det är verkligen det mest fantastiska som finns, att få barn! Jag hoppas att jag får uppleva det igen. Det största i livet. Blir även avundsjuk på hur lätt BB verkar ha att föda barn. Gör inställningen verkligen SÅ mycket? Eller hade hennes förlossningar varit enkla oavsett? Jag har i alla fall bestämt mig för att ha med en doula under nästa förlossning, någon som kan hjälpa mig att inte dras med i paniken över den överjävliga smärtan. Under krystningsfasen av Emilia (som varade typ 2 timmar eftersom jag inte ville krysta utan andas lustgas igenom smärtan istället haha…) så skrek jag värre än jag någonsin gjort, jag skrek sönder min röst TOTALT. Jag har aldrig varit med om en sån fruktansvärd smärta förut och hur barnmorskorna och läkarna än försökte få mig att lugna ner mig så kunde jag inte. Var så rädd för smärtan! Det gjorde också att jag absolut inte kunde njuta av Emilia när hon var nyfödd, jag var helt emotionellt och fysiskt slut. Nästa gång vill jag ha nån som bokstavligen örfilar upp mig om jag drabbas av panik igen. Stackars Johan vågade ju inte göra det 😉 För mig var också de första dagarna på BB med Emlan helt hemska. För jag blev helt golvad av rädsla, jag vågade knappt sova i 20 minuter i rädsla att hon inte skulle andas när jag vaknade. Trots att hon var helt frisk! Det är det mest fruktansvärda jag varit med om, den starka rädslan. Det är först nu jag börjar lära mig att leva med den. Funderar på om det egentligen var förlossningsdepression eller om alla nyblivna föräldrar känner så? Det vill jag i alla fall också ska bli annorlunda om vi får ett barn till, jag vill också hamna i en bebisbubbla och vara helt bubblig av lycka! Jag tror nog att det kommer gå lättare i alla fall. Nu är jag ju redan mamma, och van att ta hand om en bebis. Jag vill göra om och göra rätt. Nu vet jag ju vad man får också, hur konstigt det än låter så visste jag ju inte det första gången. Hade ju liksom aldrig kunnat föreställa mig hur fantastisk Emilia skulle bli??

Idag började jag för övrigt kunna känna ena framtanden som är på väg ut i Ems överkäke! Dessutom står hon självständigt nästan hela tiden, bara väntar på att hon ska våga ta ett steg också… Hon är så stor nu, dricker liksom redan kaffe!?!? Var tvungen att beställa en stor svart kaffe till henne när vi var i stan idag, hon slutade ju liksom inte tjata om det…. 

Haha, nej självklart fick hon inte kaffe. Men muggen är en rolig leksak 😉

4 reaktioner till “Jag vill föda barn igen!

 1. Hejsan
  Vilken söt bild på E.
  Jobbigt att du var så rädd på din förlossningen, en doula kan säkert hjälpa dig med det.

  Man får oxå komma ihåg att även om vi visst kan peppa oss själva tänka positivt etc så kommer man bara en liten bit på väg. Rätt mycket äe ju trots allt fysiologiskt vid en förlosaning (vad än BB anser) 😉

  En kvinnas kropp är olika bra anpassade för att både klara av smärtan och föda fram barn. Barnen kan ligga tokigt eller vara slappa och inte ”hjälpa till”. Men framför allt spelar bäbisen storlek kontra mammans bäcken VÄLDIGT stor roll. Är du 1,60 lång lan du föda 3 kg bäbisar, är du 1,70 lång så 4 kg bäbis och 1,80 kan du föda 5 kg bäbis. Mellan tummen och pekfingret.. Ju längre en kvinna är desto större bäcken. En stor bebis alltaå en bäbis som väger mycket har pftast stort huvud och breda axlar. Ingen rocket science direkt och man kan då snabbt räkna it att BB som är 1,70 lång och har två rätt nätta bebiser borde ganska lätt kunna krysta ut dessa 🙂 är man dessutom ung är man stark och även det gör en förlossning lättare.

  Tar man en liten nätt kvinna på 1,60 på 35 år som ska föda fram en 4,5 kg bäbis, ja då behövs nog jävligt mycket mental pepp för klara av förlossningen men spricka lär hon göra och en tång lär nog bli inblandad..

  Tror din nästa förlossning kommer att gå kanoners oavsett mental pepp. Det är verkligen mycket lättare andra gången

  1. Aha! Om det är så så känns det verkligen mycket lättare för mig haha, även om min bebis vägde ca 3,4 kg och kanske egentligen borde varit lite enklare att föda ut då 😉 jag hoppas verkligen det är enklare andra gången, skönt att det var det för dig! Då är man ju i alla fall förberedd på vad som komma skall tänker jag…

 2. Åh jag håller så med; vill oxå föda (och vara gravid och så) igen! Är dock inte så pepp på en till bebis nu med en typ 1-åring, så det får vänta lääänge… 😁
  (Hoppas dessutom det blir bättre nästa gång för dig!)

  1. Jo jag har blivit så bebissjuk på sista tiden att det inte gör mig nåt med en nyfödd och en ca 1,5-åring eller vad det skulle bli… Får väl se vad som händer 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s