Emilia <3

Att det ska vara så svårt att sluta amma? Eller släpp tutten för sjutton, unge!

  Tjejen som älskar att gunga!

Det bidde ingen homestyling idag, det bidde imorgon istället. Inredaren hade råkat dubbelboka sig och inte gör väl det nåt för mig, har absolut inga planer denna vecka ändå… Det blev istället kompishäng hela dagen med My, Elise, Towe och Max! Först lunch i Farsta och därefter hämtade vi ut ett stort paket från H&M Home tillsammans med My och Elise som sedan kom över till oss och lekte. Så kul! Skönt också att få prata ut ordentligt om lite saker som jag oroar mig över. Att släppa iväg Emlan till förskolan tex är något jag har ångest över redan nu, fastän hon inte ska börja förrän i januari! Det är skönt att få bolla lite tankar då med My som jobbar på förskola 🙂

Det känns för övrigt som att det går åt skogen att sluta amma dagtid hittills. Har förvisso bara försökt sluta sen i lördags men ändå. Idag har jag ammat säkert 4-5 gånger när Emlan varit hysterisk. Nattningen idag var ett jäkla gissel för Johan (som alltid nattar numera). Hon verkligen gallskrek och han fick ta pauser med henne framför tvn innan hon till slut lyckades somna i sin säng. Jag tror dock att gisslet beroen på tänder! Tycker mig se två små vita prickar i överkäken och har jag rätt så tittar två små framtänder ut snart! Eftersom hon inte fått några tänder sedan hon fick nedre framtänderna för 4 månader sedan så är det väl dags ;). Hur som helst velar jag om amningen. Ena sekunden är jag bergsäker på att jag ska sluta amma helt, nu direkt. Andra sekunden vill jag bara sluta på natten/dagen och fasa ut det långsamt… Har inte bestämt mig än…

En reaktion till “Att det ska vara så svårt att sluta amma? Eller släpp tutten för sjutton, unge!

  1. Så himla svårt det där, speciellt när man har en bebis som gillar att amma så mkt. Jag liggammar freja till söms och ammar så fort hon vaknar på nätterna och kvällar. Handlar väl inte så jättemycket om mat för henne utan närhet och tröst. Men, jag funderar på att sluta tvärt att amma henne till söms på kvällarna och även på nätterna. Det kommer bli ett litet helvete, vet en som kommer gråta nå så fruktansvärt i flera dagar. Fyfan. Men iaf. Hur gör ni med nattningen nu, alltså rent praktiskt? Och ammar du på nätterna ngt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s