Emilia <3

Vad kan det vara?

 

  

 Supertrött och gnällig på Sachsska igår </3

8 timmar på akuten blev det. Ingen öroninflammation, ingen urinvägsinfektion (vilket kunde konstateras efter att vi i 2 timmar försökt få Em att kissa i en mugg för att slippa att de annars skulle gå in med en nål genom bukväggen in i urinblåsan för att ta kiss… Den ni! Det tog sin tid..), ingen anledning alls till att hon skulle ha feber tydligen. De trodde inte heller att det var bakteriellt som hjärnhinneinflammation eller lunginflammation, vilket känns jätteskönt. De hade kunnat lägga in henne för observation men tyckte att vi lika gärna kunde vara hemma och hålla lite extra koll på henne, vi höll med och rejsade hem snabbare än snabbt och kastade oss i säng, trötta som sjutton. Sen blev det väldigt gnälligt hela natten igen, 39,2 i temp vid 3-tiden då hon också fick en alvedonsupp. 37,3 i morse. Men hon är fortfarande lika gnällig och ledsen och trött. Får inte sätta ner henne i en sekund ens, så vi kör sele nu så jag typ kan göra mat till mig själv. För HON vill inte ha mat! Jo amma vill hon men inget annat. Lite saft fick hon i sig igår men annars inte mycket annat. Blir tokig på detta! När hon låg i mitt knä igår och sov så såg vi att det förmodligen är på väg ut två tänder i överkäken. Kan det inte ha med det att göra?? Jag vet att alla säger att det är en myt, men det skulle ju förklara varför hon är så gnällig och verkar ha så ont!

11 reaktioner till “Vad kan det vara?

  1. Jag tror ABSOLUT att det kan ha med tänderna att göra. Här har det aldrig varit någon feber men supergnällig, inte särskilt sugen på mat och sova dåligt är några tecken här hemma. Men jag har flera vänner som säger att deras bebisar har fått feber i samband med tänder. Hoppas att det går över snart! Kram

  2. I usa är det ingen myt! Enligt dem är det snarare en av de vanligaste förklaringarna till feber som verkar sakna orsak!

  3. Kan absolut vara tänderna. Vår son har inte fått feber vid tandsprickning men är otroligt gnällig o vaknar jätteofta på nätterna o är ledsen o gnäller. Ligger bara o vrider o vänder på sig hela nätterna. Han fick 4 där uppe på en o samma gång så tror inte att vi sov någonting alls de dagarna:) kul att de stackarna bara ska få 511 till:( mvh emma

    1. Ja mycket talar för det! Gnällighet, feber, mycket dreggel… Fattar inte varför det ska behöva vara så jobbigt för dem att få tänder 😦

  4. Båda mina killar har fått lätt temphöjning vid varje ny tand men aldrig 40 grader. Tror inte man får så hög feber utan virus elle bakterier.. Kan det inte vara en mix?!? Både tänder och ett virus? Räkna med några kämpiga dygn med mycket amning så kommer det bli bra sen. Dom små är tåliga det är mest manmorna som tar stryk 🙂 kom ihåg att vila själv oxå när du får chansen
    Kram

  5. Har för mig att My (kan ha vart någon annan) pratade om att det var tvärtom det där med tänderna. Att tandköttet blir lättare att spricka igenom när barnet har feber och därför passar tänderna på att titta fram när barnet av olika anledningar fått feber.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s