Allt och inget

Matförgiftad

Tror jag, förmodligen av skålen med pasta som stått en hel dag i kastrullen och därefter i kylskåpet i fyra dagar plus gammal utgången pesto som jag åt för några timmar sen. Lärde mig efter en googling att långsamt avsvalnad pasta (dvs stått i kastrullen hela dagen) leder till bacillus cereus och därmed illamående, kräkningar, bukkramp och diarré. Inkubationstid 1-6 timmar. Jag visste alltså inte detta när jag åt skiten… Varför pt jag det?? Nu när jag läser vad jag skriver låter det ju svinäckligt!! ”Fyra dagar gammal pasta som stått i kastrullen hela dagen”… Vem äter det!? Jo jag!! Alltså fyfaaaaan vad dum i huvudet jag ääääär! Jag började bli illamående när jag gick och la mig och hade svårt att somna, men trodde det berodde på att jag ätit för mycket bara. Bara för att vakna en timme senare och skynda till toaletten och kräkas. Usch, usch, usch. I övrigt mår jag bra och övriga familjen verkar inte ännu vara sjuka (PEPPAR PEPPAR), vilket också leder mig tillbaka till pastan. Det var ju bara jag som åt den. Är så äcklad just nu. Hoppas att det är över nu och att det inte blir en all nighter på toan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s