Mat & recept

Ny favvofrukost

God morgon från bilen! Japp, vi är redan på väg upp till Uppsala, det blev en tidig start idag. Dels vaknade Emlan redan halv sju och dels ville vi komma iväg och hinna gå på stan en stund innan vi åker hem till våra vänner Malin, Isak och lilla Tuva. Men jag hann faktiskt testa en ny frukost som jag inte testat förr! Min favoritfrukost är annars hirsgröt (gjort på hirs, inte hirsflingor), med banan och mjölk. Men i någon Mama-tidning såg jag ett recept på ugnsbakad gröt och så såg jag att Josefin skrivit om det för ett tag sen så jag var tvungen att testa! Men jag tweakade det lite förstås, det blev lite onyttigare… sån är jag haha. Så här blev mitt recept:

5 dl havregryn
2 dl mjölk, 2 dl grädde
1 ägg
2 bananer
Ca 1 dl hallonsylt
0,5 dl socker
Malen kardemumma
Vaniljpulver
En knivsudd bakpulver

En gnutta salt

 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk, grädde och ägg och rör ner gryn, socker, kardemumma, vanilj, bakpulver och salt.  Skiva bananerna och blanda i hälften i smeten och strö över resten när smeten är i formen. Smörj en ugnssäker form och häll ner blandningen där. Klicka på hallonsylt på smeten och sätt in den i mitten av ugnen och grädda cirka 20-25 minuter tills gröten har ”stannat” och är lite gyllenbrun. Servera med mjölk! Det blev som en dessertigare form av gröt vilket jag gillade mycket 🙂

 

 

 

En reaktion till “Ny favvofrukost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s