Emilia <3

Hon behöver gå upp i vikt

Igår! Lilla handen, alltid redo att vinka numera! <3<3<3 och hjärtögon på det!

Den här lilla tjejen är så modig! Hon älskar att gunga högt, bli uppkastad i luften och när vi låtsas tappa henne. Då skrattar hon! Här gungade hon med mig och gudis Jos igår i Vasaparken.

Idag! Varje morgon den senaste veckan har jag vaknat av att Emlan letat efter sin pappa, hon kryper gång på gång över på hans sida, lyfter på kuddarna leende och blir konfunderad när han inte är där. Så därför har vi fått som morgonrutiner att ringa Johan när vi vaknar. Då vinkar hon så mycket till telefonen och ser så glad ut, det är så man blir tårögd! I morse la hon sig själv så här upp och ner på min axel medan vi pratade med pappan. 

Idag var det ballerinaväder!!!!!11!!

Och picknick på uteplatsen med glad bebis utan overall-väder!

Massa härligheter i en bild!

Ja, så här har våra två senaste dagar sett ut. Igår var jag dock alldeles för trött för att orka blogga, tyvärr. Men det funkar hittills väldigt bra att Johan tar Emilia på nätterna faktiskt, han lyckas natta om henne hundra gånger snabbare än jag, och dessutom i sin egen säng. Vi har lyckats skära ner på hennes uppvaknanden från typ 10 per natt till ca 5! Helt sjukt mycket sömn känns det som helt plötsligt vilket är sjukt kul när man tänker på att en del tycker att 5 uppvaknanden är en helvetesnatt hehe. Så olika det är… Idag möblerade vi om i vårt lilla sovrum, vår säng är nu intryckt mot väggen så att spjälsängen kan stå mot Johans sida på sängen så han slipper gå fram till spjälsängen när E vaknar utan bara kan slänga ner en arm för att ge nappen eller klappa på henne. Dessutom har vi lagt några madrasser under sängen som jag bara kan dra fram om Emilia behöver sova bredvid mig, då slipper jag oroa mig för att hon ska ramla ner från sängen! Tada! Tips från BVC där vi var idag! 

För övrigt behöver Emilia gå upp mer i vikt sa sköterskan. Hon är ju nu 8,5 månad gammal, 72 cm lång och väger 7785 gram, men hon borde vägt åtminstone ett halvkilo mer… Så vi ska försöka öka på målen och tillsätta fett i form av smör och grädde i måltiderna. Och bröstmjölken är tydligen för kalorisnål! Så det ska bara vara tröst/närhet, inte måltid eller mellis. Hon trodde också att Emilia tappat lite hull eftersom hon är så himla rörlig – kryper, ställer sig upp mot allt, och springer omkring med vår och gåstolens hjälp. Men jag är inte så oroad ändå, det gäller bara att verkligen vara idog med maten nu och inte acceptera att hon är mer intresserad av nån leksak eller så. Som så lätt händer när alla måltider mer eller mindre är en kamp…

4 reaktioner till “Hon behöver gå upp i vikt

 1. Hej!
  Vad konstigt att alla BVC verkar säga olika.. Min dotter är 11 månader, 71 cm lång och väger 7100. Hon äter bra oftast men vissa dagar vägrar hon allt vad mat heter och vill bara amma. På BVC sa det att jag skulle ta det lungt, ingen hets med mat, mat före 1 års ålder ska bara vara ”för skoj skull”. Så slappna av, för eller senare så kommer hon nog börja tycka det är gott och roligt att äta! Jag tänker att ingen bebis i Sverige har väll dött i näringsbrist på ett tag…
  Lycka till! Kram

  1. Jag tror inte det handlar om själva vikten utan att Emilia inte följer sin kurva, hon har hoppat ner en kurva liksom. Och så äter hon så dåligt, spottar mest bara ut maten och tycker bröstmjölken är den riktiga maten. Men det är ju inte så farligt, som du säger är ju risken för näringsbrist och undernäring långt bort 😉 men oroar mig gör jag ändå ju…

 2. Hej
  Jag har ju två pojkar varav den ena alltid varit lite över på vikt och den andre under. I perioder har den långsmale hamnat alldeles för långt under av ingen firekt anledning alls. Ofta tappar han aptiten när han får tänder eller vid förkylning. Vår stora pojje har ALLTID ätit bra även när han varit sjuk. Vår minsting (14 månader) är fysisk och tidig motoriakt och ägnar dagarna åt att klättra upp och ned på diverse bord stolar fönsterbräden (japp det är sant).

  Jag försöker att inte lögga så stor vikt vid mängden de äter eller när de går upp eller ned i vikt så länge de sover bra är välmående och ser friska ut, men ibland är det svårt.

  Jag har ammat båda pojkarna tills precis ett år. Men de har fått riktig mat som huvudföda, jag tycker verkligen om att amma och ville amma tills det inte längre kändes rätt. Vid unger året kändes vår yngsta alldeles för stor för tutte, hsn sprang ju för fasiken 🙂 så få slutade jag. Men som sist var jag sentimental i några dar.

  Vi har kört ganska strikta mattider med killarna från tidig ålder. På så sätt hinner de bli ordentligt hungriga och man riskerar inte att der blir en massa små mellisar hela tiden. Nedan är de mattider vi hade både på stora och lilla killen vid 9 månader, om du är intresserad

  06:00 amma båda brösten
  07:00 frukost med familjen, gröt macka
  11:00 lunch (riktig mat)
  12-14 lunchlur
  14:00 hämta brorsan på fsk
  14:30 gemensam mellis (smoothie, ägg eller frukt)
  17:00 middag hela familjen (vanlig mat plus frukt till dessert)
  18:30 amma *2 båda brösten
  19:00 lagd för natten samtidigt dom storebror

  Sen sov hsn fram till 5:30 rller 6 då han fick amma och mysa i min säng med böcker i väntan på de övriga skulle blu väckta kl 7. Dagens mysigaste stund, han fick tutte, vi låg och myste under mitt täcke och busade

  Kan klart rekommendera mat efter nån form av plan typ på bestämda tider. Det blir lixom mye enklare då
  Kram

  1. Åh intressant att få se era rutiner! Jag tycker det är så svårt med rutiner i och med att vi är iväg och flänger så pass mycket, kommer knappt ihåg att mata mig själv liksom. Men vi måste hitta fungerande rutiner som vi kan t med även när vi är iväg ju! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s