Emilia <3 · Mina tankar

”Han fick ett nytt jobb så jag stannade hemma lite till”En bra sak med nya vagnen är denna lilla tjuvkikarlucka! Ser direkt om hon börjar tugga på nåt olämpligt 😉

Ja, skruttan är ju krasslig. Lite snorig och hängig och det enda jag hört hela dagen är ett konstant gnäll – ”äääääääääääähäähäh”. Soundtracket till mitt liv just nu haha! Vi tog en promenad till Farsta ändå men det var inte uppskattat. Vi skulle ju skippat vagn och tagit sele istället känner jag, hon ville ju bara vara i min famn, stackars liten. Så det blev en rätt ansträngande promenad…

Vad hemskt det var att höra sin röst i radio idag för övrigt haha. Jag är ju inte van vid det! Det var jättepirrigt när klockan blev 10.35 att slå på P1 och lyssna på Kvinnorna och pengarna som programmet heter, det handlade om föräldraförsäkringen. Men jag tror det gick hyfsat? Det är ju en del jag känner att jag hade velat utveckla så här i efterhand dock. Jag berättade bland annat att vi hade tänkt att dela på föräldraledigheten rakt av innan Emilia kom, men att jag fick en sån chock (av kärlek? Ansvar? Rädsla? Kanske alltihop) när hon föddes och kände (känner) att jag vill vara hemma med henne jämt. Och att när Johan fick ett nytt jobb och därmed inte riktigt kunde be om att vara föräldraledig helt plötsligt så kändes det enbart skönt att jag fick ta merparten av ledigheten. Jag sa också att det är ju jag som haft henne i magen och fött henne och varit med henne dygnet runt så här lång tid medan Johan började jobba när hon var två veckor gammal. Men jag vill ju förtydliga att jag inte tycker att det innebär att jag har rätt till all föräldraledighet på grund av det! Det är ju superviktigt att Johan och Emilia får ett bra band till varandra också och jag unnar verkligen Johan att också vara hemma med henne. Men… Jag känner att det är för tidigt än för mig att vara ifrån henne på dagtid. Om jag hade kunnat vara hemma med henne tills hon är ett år och att Johan därefter skulle kunna vara hemma lika länge hade jag gladeligen delat rakt av. Men av ekonomiska skäl går ju inte det… Ah det är svårt, det här! Man vill vara jämställd samtidigt som ens familjs verklighet kanske inte riktigt ser ut så… Spännande var det i alla fall, att få vara med lite sådär på ett hörn i programmet! 😀

3 reaktioner till “”Han fick ett nytt jobb så jag stannade hemma lite till”

  1. Alltså, som jag känner igen tänkesättet!
    Jag och min sambo har hela tiden tänkt, och ska, dela föräldraledigheten rakt av. Det innebär att jag 1 april ska börja jobba, och då är min tjej strax över 7 månader. Och ångesten!! Jag VILL inte vara från henne 8 timmar varje dag. Samtidigt är jag glad att min sambo också vill vara hemma, hade faktiskt blivt besviken på honom annars, men alltså…jag älskar bebisbubblan! Jag ska förvisso bara jobba till och med november (samt ha en månads sommarsemester), och sen vara hemma tre månader till, men ändåååå. Kommer hon tro att jag övergett henne? Kommer hon fortfarande vilja vara med mig på kvällarna?
    Min sambo letar annat jobb, och i mitt stilla sinne önskar jag ibland att han får ett snart, så jag får vara hemma mer. Hehe, hjärnan säger en sak och hjärtat en annan.

    1. Men exakt, det är så himla dubbelt! Alla känslor samtidigt! Jag vill vara hemma med E jämt, samtidigt som jag ju unnar Johan att också få vara det… Som sagt, önskar föräldraledigheten vore dubbelt så lång! Då hade det inte varit nån konst att dela 😄 förstår att du får ångest av tanken på jobb! Jag skulle egentligen börjat jobba igen i april också men är sååå glad att jag slipper det och ska vara hemma till oktober/november istället. JAG behöver liksom det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s