Allt och inget · Emilia <3

Kvinnorna och pengarna Solglasögon som Emilia fick av morfar när hon föddes sitter som en smäck i solen förstås. Och leendet ❤ idag har det för övrigt verkligen lossnat med krypandet för den här lilla tjejen, hon har inte behövt åla en enda gång! Det är lite ostadigt och går inte jättesnabbt men nog sjutton kryper hon på alltid. Stolt mamma!

Vi är fortfarande förkylda här hemma, men på bättringsvägen. Själv är jag snorig och lite hes men inte värre än så och Emlan är mest lite hostig. Vi har hållit oss hemma även idag förutom när vi tog en tripp till Farsta centrum och shoppade lite. Jag gick omkring där med Barnvagnspromenader i lurarna och helt plötsligt från ingenstans blev jag stoppad av en kille från SR med mikrofon som ville att jag skulle uttala mig om föräldraledighet till ett program som ska sändas om cirka två veckor, typ ”Kvinnorna och pengarna”(?) tror jag det hette. Han ställde ganska många frågor om hur vi valt att göra med föräldraledighet i vår familj, och jag var icke-PK nog att säga att jag helst hade tagit hela föräldraledigheten samt blivit hemmafru hehe. Men att jag innan jag blev förälder var helt säker på att vi skulle dela ledigheten rakt av, jag fick ju en sån känslomässig chock av att bli mamma och gå in i en sån symbios med Emilia att jag aldrig ville lämna ifrån mig henne plus att Johan bytte jobb så det blev inte så som vi hade planerat. För övrigt är det först nu när hon nästan är 8 månader som jag börjar känna behov av att göra nåt för mig själv igen, som tex gå ut och dricka vin som jag ska göra med mammagänget imorgon. I alla fall, nåt sånt sa jag och massa annat. Direkt efter att han tackat för min medverkan och gått iväg fick jag vargtimma över att jag säkert sagt massa korkade saker I RADIO. Men reportern sa i alla fall att han tyckte jag hade bra resonemang och var tydlig… Så det vore ju lite kul om det kom med i programmet OCH jag inte säger alldeles helknäppa saker. Heh. Vi får se!

På eftermiddagen mötte vi upp Johan och jag lämnade över Emlan till honom för att gå på besök hos gynekologen. Det är ju inte jätteroligt att bli gynundersökt men jag gör hellre det tusen gånger än går till tandläkaren en gång. Skönt att bli kollad tycker jag i alla fall (hypokondrikern i mig trivs oerhört när jag är hos läkare och blir undersökt, känner mig så himla trygg då!), speciellt eftersom jag bland annat fick brösten undersökte efter knölar och fick ställa massa frågor om hur man vet om en knöl är normal bröstvävnad eller ej. Något jag funderat mycket på, så det kändes skönt att få klarhet i det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s