Emilia <3

Barnakuten…Em och pappan på barnakuten 

… Åkte vi till idag. På inrådan av BVC eftersom jag berättade att Em hostar så mycket och är snorig, übergnällig på ett sätt så att hon inte vill sitta själv och leka ens i 2 sekunder, vill inte riktigt äta mat utan vill amma mest hela tiden. Hon är hängig helt enkelt, även om hon är ganska så mycket sig själv utöver det där andra. Tokig, sprallig, rolig, galen. BVC-sköterskan var rädd att det skulle kunna vara RS-virus, framförallt eftersom vi ska dit på kontroll nästa vecka och hon inte ville att nyfödingar eventuellt skulle bli smittade. Så vi fick stränga order om att åka till Sachsska barnsjukhuset och sedan rapportera tillbaka. Bara det att Sachsska typ smålog eftersom de såg direkt att hon inte var så sjuk. De poängterade att hon är så pass gammal nu att man bara behöver åka in om ungen inte äter eller har svårt att andas. Att RS-virus bara är en förkylning bland andra så länge ungen är över 3 månader. Fint så! De undersökte i alla fall Emilia och tog aldrig något prov eftersom det inte spelar någon roll, hon mår ”för bra” (vilket ju är jätteskönt!). Så vi åkte hem. Men nu ikväll har skruttan hostat som besatt, och väckt sig själv och skrikit på kuppen. Om och om igen i 1,5 timme. Till slut började vi med olika huskurer – jag tänkte att te brukar ju vara bra och gjorde en bebisversion av det gjort på varmt vatten och lite kallpressad kokosolja (barn under 1 år får ju inte äta honung så jag improviserade). Det tyckte Em var väldigt gott och drack massor av. Vi hade även på duschen på varmaste och gjorde ångbastu i badrummet plus hade fönstret i sovrummet öppet en stund och förstås höjde vi upp huvudändan genom att lägga en kudde under. Nu har hon i alla fall inte hostat på 10 minuter… Håller tummarna för att det håller i sig!

2 reaktioner till “Barnakuten…

  1. Krya på lillstumpan!
    Hoppas det vänder omedelbums, jag har tyvärr inga magiska huskuren men åtminstone två tummar jag håller hårt för förbättring 💚

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s