Emilia <3

Desperata metoder

IMG_2004
Försöker strikea en pose…

Denna natt ett liv… Herregud vad lång natten var. Jag får skylla mig själv för att jag pratade med Jos fram till kl 02 men därefter tog Emilia vid och vaknade X antal gånger och skulle gå upp. Jag blev så jävla irriterad att jag till slut grät, sa med irriterad röst ”snälla Emilia, sov bara!!!”, ”Vad är problemet???”. klockan 6 på morgonen när hon återigen kröp omkring i sängen, skrek när jag la henne på rygg igen och försökte ge nappen så gick jag upp med henne till min mamma och pappa, lämnade över och gick och la mig och grät innan jag somnade igen och lyckades få iaf 3,5 h sammanhängande sömn. Vaknade oerhört skamsen över hur irriterad jag blivit på Emlan, hon är ju bebis och förstår inte bättre. Jag borde bara ta saken med ro och tålamod känner jag, även om min pappa tröstade mig med att de hände dem när jag och min bror var små också. Man är bara människa, liksom. Och det är ju sant, men ändå…

Till råga på allt har Emlan blivit ordentligt förkyld nu, supersnorig, täppt och lite hostig. Framförallt väldigt gnällig, det förstår man ju. Problemet är att hon sedan i natt bara bits och bits när jag ammar henne så jag kan inte göra det, det gör för jävla ont. Och det är det enda hon vill! Barabarabara amma! Försöker sätta på amningsnapp på bröstvårtan men det accepterar inte Em, det gör henne rasande och hon sliter bort den. Napp går fetbort just nu också… Började gråta (ja igen! Jag som aldrig gråter annars!) i ren frustration över att inte kunna hjälpa henne innan jag prövade med välling (hjälpte föga). Desperat försökte jag komma på nåt jag inte prövat och kom då att tänka på vår gamla trotjänare bärselen!! Och se på fasen, nu sover hon i den hos mig, lutandes mot mitt bröst med ansiktet intryckt vid min hals (som aldrig händer annars!). Utan napp eller något. Hoppas morgondagen blir bättre…

Har för övrigt shoppat en del idag till både mig (bilden) och Emlan, tänkte försöka komma ihåg att visa imorgon, det var en del fina grejer! 🙂

8 reaktioner till “Desperata metoder

 1. Hon har kanske kommit in i seperationsfasen? Min dotter var i seperationsfas i 1,5 månader (från 7 månader tills för en vecka sen) och sov extremt dåligt! Hon var inte ledsen när hon vaknade men ville snacka och krypa och sprattla med benen. Tror att det var hennes sätt att be om uppmärksamhet och närhet. Det har precis gått över men det var en otroligt tuff tid. Jag har bett henne fara åt helvete några nätter… Man är inte sig själv när man har torterats utan sömn. Och jag tvivlar på att hon kommer att minnas detta. För när morgontimman kommer ger jag henne så mycket kärlek så att det svämmar över! Så kämpa och ge henne det hon behöver och skit i om du emellanåt blir förbannad finns nog ingen som tvivlar på att du älskar ditt barn mer än livet.

  1. Åh tack tack tack! För pepp och för hopp om att även detta är en fas som kommer passera! Också skönt att höra att jag inte är den enda som inte har oändligt med tålamod på nätterna, man är ju verkligen inte sig själv då som du säger. Så skönt för er att fasen är över nu! Sover hon hela nätterna nu?

 2. Nja, hon har tyvärr aldrig sovit hela nätter. Eller det beror ju på vem man frågar. Vissa säger att deras barn sover hela nätter men att de äter 1 gång per natt? Min tjej somnar kl 19.30 och sover till 6.30-7.30 men kan vakna mellan 1-5 ggr per natt och då behöver jag endast stoppa in napp eller lägga henne på sidan. Mao inte jobbigt men man saknar ju onekligen den där sammanhängande sömnen.

 3. Skickar pepp! Har typ exakt samma situation med Freja. Hon vaknar ca 4 ggr mellan 19.30-22 och accepterar bara amning för att hon ska kunna somna om. Inget annat! På natten samsover vi och hon vaknar ofta och vill snutta/amma. Hon tjorvar så jävla mkt på natten att jag inte kan sova. Okej om hon bara ammar men hon håller på å sparkar mig i magen och ålar runt. Blev oxå jätteirriterad inatt och sa ”Freja, soooov!”. Gaah det är verkligen frustrerande. 😦

  1. Åh Freja också! Vad är det med de här bebisarna? Hur svårt är det att bara blunda och sooova? Jätte, tydligen. Som Jenny sa kanske det är separationsångesten de fått nu så de måste sparka på oss på nätterna och härja runt för att se att vi är där fortfarande 😉 låt oss hoppas på att fasen är över snart!!

 4. Aj då inte skoj :/
  Ha inte dåligt samvete, alla blir griniga av sömnbrist, man blir ju galen efter några nättet med riktigt dålig sömn

  Kan du kanske sova själv en natt ibland och din man tar henne? Du sover hos en kompis eller nåt?

  1. Det vore gudomligt, men jag tror faktiskt inte jag skulle kunna sova mycket mer ändå… När E ibland INTE vaknar på flera timmar så vaknar jag ändå av någon konstig anledning. Typ av ren vana av att vakna stup i kvarten. Tror också hon måste komma ur separationsfasen innan jag är ifrån henne en natt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s