Emilia <3

Dags för nästa barn?

IMG_1891
Vi idag! Lång och trökig dag, det visade Emilia tydligt, speciellt i vagnen…
IMG_1896
… Det var väldigt skrikigt och gråtigt i vagnen tills jag tog upp henne och hon fick köra den själv…

IMG_1902-0
…Då kom jag på att hon kanske ville sitta framåtvänd, så jag vände på sittdelen och helt plötsligt var det glada miner igen! Medan jag körde hörde jag skratt och fniss från Em, jag tar det som en pik om hur trist jag är att kolla på…

I övrigt har vi övat oss på nya färdigheterna idag. Helt simultant har hon både börjat krypa så smått (varannat steg kryp, varannat ålning typ) och att ställa sig upp mot möbler. Upp och ner, ner och upp. Hon har dessutom hittat till elkontakterna, i helgen hörde jag det distinkta ljudet av sladd som dras ur uttag, gick snabbt in i vardagsrummet och hittade Emlan med lampkontakten i munnen! Gaah! Tur att allt är jordat här hemma med jordfelsbrytare och allt, Johan har lovat att inget skulle hända henne, att allt bara slår ifrån om hon så skulle stoppa två saker i kontakterna samtidigt men ändå. Tillsammans med att hon börjat dra ut lådorna i köket (även fast vi låst ihop alla med skohorn! Stark unge!) och att hon ramlade från sängen i torsdags eftersom hon KRÖP nedför den (det gick bra, men det blev en natt då jag fick killa henne under fötterna en gång i timmen hela natten…) så känns det som att hon knappt är någon bebis längre. Hon är inget litet knyte som ligger och jollrar i babygymmet längre, hon är ett… Barn. Herregud, jag som trodde de var bebisar mycket längre än så här!! Kanske ändå är dags för barn nummer 2 haha… På riktigt förstår jag de som skaffar typ 15 ungar nu. Man vill ju alltid ha en bebis hemma! Ulliga, gulliga små dunungar som ligger och har små söta läten för sig, tittar på en i några sekunder och sen somnar om… Ah, det är livet!

4 reaktioner till “Dags för nästa barn?

  1. Måste bara fråga. Nattar ni henne i er säng? Bullar ni upp med kuddar för att hon inte ska ramla ut isf? För jag liggammar Freja i vår säng tills hon somnat och då går jag där ifrån, vågar för allt i världen inte lyfta över henne i sin spjälsäng men är orolig över att hon ska ramla ner…har bullat upp med kuddar och lagt mjuka saker på golvet. Men ändå, alltid lite orolig att hon ska ta sig ut :/

    1. Vi nattar i vår säng men lyfter över henne i sin spjälsäng så fort hon somnat ordentligt. Efter att hon ramlade ner från sängen i torsdags TROTS att vi bullat upp höga kanter runt omkring med kuddar så vågar jag inte låta henne ligga en sekund där själv längre. Men bara nattningen sker i vår säng så verkar det inte vara nåt problem att sen sova vidare i sin egen säng skönt nog!

  2. Haha jag känner prick tvärtom, älskade när M började kännas mer som ett barn och inte som en bebis! *intresseklubben antecknar* 😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s