Emilia <3 · Familj & vänner

Gudmorsan

IMG_1819
Tänk ändå att det knappt syns vad Emilia har ätit till middag. Eller var.

Just nu pågår nattningsförsök i spjälsängen, det går till så att Emilia gosar in sig i spjälsängsskydd och kudde så hon ligger helt intryckt, har nappen i mun som hon suger frenetiskt på, man håller en tass på henne och hon lugnar sig. Man går ut. Tror hon somnat. Men efter 5 minuter kommer skriken igen och det är bara att gå in och börja om. Då är hon ändå så trött att det rann tröttårar när hon satt och lekte precis innan sovdags. Får SÅ dåligt samvete för att jag inte helt enkelt lägger mig och ammar henne som vanligt. Blir helt gråtfärdig för att det känns som ett känslomässigt svek, hon får inte somna hopslingrad med mig som vanligt (även om hon helst lägger sig på tvären över sängen och bara har fötterna på mig så är jag ju ändå DÄR). Men jag vet ju att detta inte är något konstigt eller fel, så varför känns det så? Varför blir till och med något så egentligen odramatiskt som nattningen så himla emotionell?

Dagen hos gudmor var i alla fall supermysig, vi lekte, promenerade, sölade med burkmat och avokado, åt sushi (i alla fall jag och Jos) och praaaatade. Älskar pratet! Älskar alla analyser av oss själva och andra vi diskuterar. Känner mig full av energi nu! Så härligt!

4 reaktioner till “Gudmorsan

  1. Vet hur det känns. Jobbigt som fan. Freja blev så pass hysterisk när vi försökte tassa att jag inte klarade av det. Blir amning som nattning här…inte optimalt kanske.

    1. Det verkar fungera till och från, just nu funkar det bra så länge hon är nyammad hehe. Undrar som sagt hur det ska gå med avvänjning när det är dags för det….

  2. Jag har gått igenom det där och mitt tips är att om hon börjar gråta ska du ta upp henne och hålla henne nära nära. Säg ingenting utan var bara där. När hon har slutat gråta lägger du ner henne igen. Du får säkert hålla på många gånger men till slut förstår hon att du är där och att det inte är någon fara. Vi hade det så i två tre dagar, varje ”nattning” men sen gick det över. De dagarna körde jag bara på dagen och inte natten för jag tyckte att det var bättre att ”lära” henne när jag själv var pigg och hade ork. Så småningom gjorde vi samma sak till natten och då hade hon redan lärt sig rutinen. Lycka till!

    1. Det är väl ungefär så vi gör, ibland funkar det och ibland inte… Just nu är vi i en period då det funkar ganska bra skönt nog. Men bra tips!! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s