Emilia <3

Gröt till bebin

2015/01/img_1494.jpg
Hirsgröt till lillEm och till mig. Väldigt ostajlat och ovackert, ja.

Nu har jag äntligen köpt och fixat i ordning bebigröten – tunnpaltbröd som jag malt till ett pulver, nyponskalsmjöl, hirs och aprikoser som jag kokade med vatten och mixade till en puré. Tror dock hirsen skulle behöva mixas också… Det blev lite väl stora kulor i, iaf för den av oss som inte har tänder 😉 Receptet jag följde tipsade Felicia om:

1/2 dl Hirs
1 tsk pulver av tunnpaltbröd
1/2 tsk nyponskalsmjöl
1 tsk ekologisk kallpressad kokosolja
1,5 dl vatten

Koka ihop alla torra ingredienser tillsammans med vattnet till grötkonsistens och rör sedan i kokosoljan. Blanda i lite aprikospuré. Klart!

Trots de stora hirskornen åt Em på bättre än med köpegröten… Så detta verkar vara ett steg i rätt riktning! Jag tyckte faktiskt också om det, jag hade i lite skivad banan och mjölk så slank det ner fint haha. För övrigt vaknade Em då jag gick och la mig vid halv elva igår. Tog över henne i min säng och tyckte allt kändes rätt gött. Det är perfekt för oss känner jag, hon sover i sin säng fram till dess vi går och lägger oss (om hon inte sover vidare förstås, tänker inte lyfta över henne i vår säng och riskera att väcka henne) då hon får fortsätta sova tätt intill. Det bästa av båda världar – då slipper jag oroa mig för att hon ska ramla ur vår säng när hon ligger där själv på kvällarna men får ändå det mysiga nattgoset. Perfekt! 🙂

6 reaktioner till “Gröt till bebin

  1. Så kul att läsa att din lilla tjej gillar gröten! Ett tips är att använda hirsflingor istället så är det nog lättare för lillan att äta 🙂 Prova skrädmjölsgröten med, den är Ebbes favorit här hemma 🙂

  2. Tack för bra recept! Jag fattade liksom inte vad skillnaden var mellan ”hirs” och ”hirsflingor” så jag tänkte att det inte spelade nån roll, men tydligen haha. Har malt ihop det till ett mjöl nu men bra att veta till nästa gång 😊 ska absolut testa skrädmjöl också, har dock inte hittat det nånstans än…

    1. Hehe, jag gjorde precis samma misstag när jag skulle köpa hirs 😉 Smart att mala ner dem! De där kornen är dock jättegoda att göra risotto på annars 🙂 skrädmjöl köper vi på Ica Maxi, en brun påse är det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s