Emilia <3 · Shopping

Bebisens nya kläder

2015/01/img_1482.jpg2015/01/img_1488.jpg2015/01/img_1476.jpg2015/01/img_1475.jpg
Det här shoppades på Lindex igår: den urgulliga lilla rosa mössan med kattöron, hjärtnos och morrhår (paus för naaaaawande), och den (ännu för stora) vårjackan i storlek 80. Hon behövde faktiskt en tunn mössa, de hon har är för små nu, och en vårjacka. Jag har en förkärlek för sådana bomberaktiga tunna jackor, har två stycken själv och blom/fjärilsmönstret var så fint så jag kunde inte låta bli! Hur gulligt är det inte när mamma och dotter matchar liksom!?

10 reaktioner till “Bebisens nya kläder

 1. Så fint!

  Tänkte fråga om något som inte har med inlägget att göra, hoppas det är ok. Nämligen babysim. När ni gick på det, gillade Emilia alltid att bada?
  Jag var första gången igår med min lilla tjej (5 månader om en vecka) och hon började gallskrika redan i duschen, och vi hann bara ner i bassängen innan vi fick gå upp igen pga förtvivlad gråt. Hon gillar badkaret, hade ätit och sovit innan så kanske var det bara den nya situationen, eller att hon frös. Usch, jag blir gråtfärdig bara jag tänker på det, vill ju inte att hon ska vara rädd eller ledsen, men vi ska försöka igen nästa vecka, tror hon skulle kunna tycka det är mysigt. Hur funkade det för er?

  1. Ja såklart, det är bara att fråga på 😊 vi började redan när Emilia var 2 månader vilket var i tidigaste laget och det tog lång tid innan hon faktiskt började tycka om att bada, det var inte förrän hon började närma sig 5 månader som hon började plaska och skratta i bassängen. Många gånger har vi avslutat tidigare för att hon börjat skrika och i duschen är hon aldrig glad, tror det är för att det är så kallt. Visst är det hjärtskärande när de skriker, men din lilla tjej behöver nog få vänja sig lite så ge inte upp än, räkna med att det tar ett tag! Jag frågade instruktören en gång när hon gallskrek om hon NÅGONSIN kommer tycka det är kul att bada och hon sa att det kommer hon. Och det gjorde hon ju till slut 😊

   1. Tack snälla!
    Ja, jag hoppas att hon vänjer sig, vi får ta det lite försiktigt. Ska öva flitigt i badkaret. 🙂

   2. Har ni duschat någonting med henne hemma? Det rekommenderade instruktören att man skulle göra för att öva så Emilia är en van duschare nu. Det kanske kan hjälpa?

   3. Ska öva med dusch också! Det var så dumt, för duscharna hade bara ett läge – man kunde liksom inte justera trycket själv. Och det var sprutt i den strålen kan jag lova. Så tror också som du säger, man får öva! 🙂

   4. Det var samma på de duscharna som fanns på ”vårt” babysim, de tipsade om att vänja dem vid att alltid säga någonting innan de får vatten på sig ”nu kommer vattnet!” Eller nåt. Så de förknippar det med att få vatten över huvudet och inte blir lika chockade. Jag brukar även visa duschen/badbaljan innan och säga att ”titta vattnet, nu ska vi duscha/bada!”. Jag upplever iaf att Em blir mer förberedd då 😊

 2. Hej!
  Började på babysim med min 6 månaders förra veckan och här behöver man inte duscha bebisen innan man går ner i bassängen, det gäller fram tills de är runt åtta månader. Sedan tipsade intruktören att efter simningen, klä på och mata bebisen direkt och sen bada bebisen hemma istället. Kanske något tips som kan vara användbart 🙂

  1. Vi måste tyvärr duscha barnen innan simmet. Hade varit så bra om man slapp, men icke. Däremot tänker jag inte duscha henne efter, det kan vi göra hemma sen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s