Emilia <3

Att underhålla en gnällig bebis

2015/01/img_1490.jpg2015/01/img_1491.jpg

E har gått bärsärkagång idag, INGET har varit kul i mer än typ 30 sekunder och hon har sovit rätt mycket men varit trött emellan. Och när hon varit vaken och jag försökt sätta ner henne på golvet med sina leksaker har ett gnällskrik ljudit tills jag tagit upp na igen. Ett hjärtskärande ljud som låter typ ”bwuuuu” med underläppen ute. Dessutom är hon så kräksig, det kommer småskvättar även när det var flera timmar sedan hon åt. Fattar inte vad det är? Mamma hann ställa diagnoserna magsjuk och förkyld innan jag bad henne lägga av. Hon tror jämt att E är sjuk och det triggar igång min ångest, så tycker verkligen inte man ska slänga sig med sjukdomsdiagnoser sådär. Hur som helst var det rätt jobbigt att det snöade så jäkligt att vi inte kunde gå på någon längre promenad ens, en kortis blev det, men sen fick jag underhålla bäst jag kunde här hemma. Tex genom att låta henne banka på datorn tills hon började äta på den. Det är så jäkla ansträngande att ensam underhålla en nästan 7-månaders en hel dag! Det är inte för den late kan jag ju säga. Tur vi ska iväg imorgon i alla fall, även om det är till naprapaten bara…

7 reaktioner till “Att underhålla en gnällig bebis

  1. Åh tack för det här inlägget! Jag känner mig så kass som mamma för jag tycker det är sjuhuhukt jobbigt att underhålla min 8-månaders själv hela dagarna när pappan är på jobbet. (Sista halvtimmen sitter jag och skäms med TLC på i bakgrunden medan dottern får leka själv bäst hon vill med sina leksaker) Tack för att du får mig att känna mig mindre kass genom att visa att fler tycker det är ansträngande. 👍

    1. Haha åh vad skönt att det inte bara är jag som känner så! Det ÄR ansträngande att ta hand om en bebis själv på dagarna, men det betyder inte att vi inte älskar våra bebisar – det betyder bara att de är i en krävande ålder tänker jag. Även om jag också kan känna mig rätt kass ibland…

  2. Gaah! Känner exakt så med min snart 8 mån. Tycker att det är sååå j****la tråkigt i ärlighetens namn. Vill typ börja jobba nu!! Men, det är nog mest en fas som går över när de blir lite mer självgående, i dubbel bemärkelse. Jag satsar nu på öppnis två/tre ggr per vecka för att överleva.

    1. Samma här! Måste boka upp alla dagar för att ungen ska få stimulans genom lek med andra bebisar, det går inte annars! Tror inte heller E tycker det är så superkul att vara själv med mig en hel dag… Skönt iaf att det inte bara är jag som känner så 😉

  3. Alltid ska mammorna skrämmas, men de kan ibland oxå ha ett och annat vettigt, de har ju isllafall gjort det dör en två ibland tre gånger 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s