Emilia <3

Besöket på förskolan

Såklart hade jag inte behövt oroa mig för någonting, varken bilfärd eller förskolebesöket – det gick hur bra som helst! Det blev lite stressigt med att sätta in isofixplattan i bilen, Emilia i babyskyddet trots att hon försökte bända sig loss (suck och stön), och sen in med ungen i bilen, men sen bar det iväg! Första minuterna satt hon lugnt där bak och pillrade med Sophie la girafe, men ganska snart blev hon less (som hon alltid blir), och jag fick börja sjunga Första låten av Babblarna (som jag alltid gör) om och om igen tills vi var framme. Försökte sjunga något annat ett tag men då kom det ett högljutt ”NÄÄÄÄÄ!” från baksätet så då var det bara att börja med ”Vi flyger över kullarna….” Igen. Det enda som höll na tyst.

Väl på föris blev vi visade runt av koordinatorn i de olika byggnaderna, hälsade på pedagogerna och barnen. Emilia blev helt hänförd av de lite större barnen (1-åringarna dvs haha) och ville nog gärna ner på golvet och titta närmare på dem. Det bådar gott inför förisstarten! Det kändes bra helt enkelt, jag tror jag skulle känna mig trygg med att lämna Emlan där på dagarna. På måndag ska vi besöka en annan förskola här på Värmdö, kanske att jag bokar in två förskolor till också. Vill kunna jämföra dem sinsemellan och se vilken som känns bäst. Emilia måste ha det så bra som möjligt på dagarna, det är det viktigaste. Inte att förskolan ligger nära hem eller så. Det är bara en bonus i så fall.

Håller på och grottar i detta med föräldraledighet nu också, Johan har inte möjlighet att ta ut föräldraledighet på ett bra tag och mina dagar räcker fram till sista september i år bara… Så jag håller just nu på och pusslar med att ta ut semester och eventuellt tjänstledighet för att kunna vara ledig även mellan oktober och januari ut nästa år. För mig känns det viktigt att Em börjar när hon är 1,5 och inte 1 år, så på något sätt fixar vi det!

2015/01/img_1212.jpg
Kan inte fatta att andra vuxna kommer ha ansvar för vårt lilla guldkorn på dagarna om ett år… Läskigt…

4 reaktioner till “Besöket på förskolan

 1. Hej! Usch det hör med föräldradagar är en djungel :S Hur planerar ni? Tar ni fulla veckor? Vill/kan din sambo vara ledig? Har också en liten tjej som är född juli så sitter i samma djungel 😛
  Tack för en fin blogg!

  1. Det är verkligen en djungel, önskar det vore så mycket enklare… Men så som vi gjort nu så tar jag ut 4 dagar varannan vecka och 5 dagar varannan för att försöka få dagarna att räcka så långt som möjligt. Om vi haftcett sparkonto med massa pengar på hade jag tagit mindre dagar men det här klarar vi oss på liksom. Min sambo vill vara ledig men har en provanställning som gör att han inte kan be om att få vara ledig än, så han kommer ta typ 3 månader ledigt senare när Emilia är lite äldre… Mina dagar räcker september ut (när sambon avstått alla dagar han kan) och därefter ska jag ta ut semester, har en del innestående tur nog. Så roligt att du också har en liten tjej som är född samtidigt! Hur tänker ni kring föräldraledigheten?? Tack för det fina berömmet! 😊

 2. Glöm bara inte att ta ut minst 5 dagar i veckan om du är helt f-ledig från och med Emilias 1-årsdag annars tappar du din SGI. Det är himla tråkigt, att man liksom inte längre kan snåla med dagarna därefter, men det vore ju synd att tappa hela sin SGI och bara få fortsatt FP med 180 kr om dagen. Eller ännu värre om man skulle bli riktigt sjuk, då får man inget alls. :/
  (Förlåt om jag lät förmanade, inte alls meningen, men har sett några som råkat lite illa ut på grund att de missat detta! 🙂
  Ha en fin dag!

  1. Tack för påminnelsen, det är helt sant och från och med hennes 1-årsdag har jag lagt in så jag tar 5 dagar i veckan. Glömde nämna det 😊 vore inte roligt att gå ner på noll 😳

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s