Emilia <3 · Familj & vänner

Min vilda unge

2015/01/img_1338.jpg

2015/01/img_1337.jpgKalasoutfit på Emlan idag! Ballerinastrumpebyxor från Lindex och klänning som jag sneglat på länge fyndad på Polarn och Pyret för endast 44 kronor på mellandagsrean.

Det här med att Emlan vaknar typ 2-3 gånger bara mellan 5-8 på morgonen (plus lika många gånger dessförinnan) numera, eh kul? Jag lyckas få henne att somna om genom att muta med bröstet men efter några gånger, vid 8, måste vi kliva upp, då är hon less. Dessutom har vi börjat vakna på nätterna av att hon vänt sig om i sängen och är på väg att åla ner på golvet vid fotändan!? Jag blir rädd eftersom vi har en kontinentalsäng som alltså är rätt hög, egentligen borde vi ju legat på en madrass på golvet bara. Om våra ryggar pallat. Men vad ska man göra? Lägga kuddar nedanför sängen omutifallatt? Ta bort benen på sängen? Bygga någon form av barriär i fotändan? Ah, känner att jag vill förekomma Emilia så hon inte hinner ramla ner. För övrigt funderar jag på att flytta ner skötbädden på golvet i vardagsrummet. Det kändes särskilt aktuellt när jag såg henne vända sig från rygg till mage och sedan vrida sig så hon låg med huvudet mot fotändan (återigen!) och vara på väg att dra sig ner i klinkersen på golvet igår. Jag stod och satte i mina linser och övervakade hela tiden såklart, därför fick hon hållas. Men hon är ju helt klart en illbatting och om vi inte är jäkligt försiktiga och tar det säkra före det osäkra vet man fasen inte vad som händer med det här vilda barnet!

Idag ska vi hur som helst ut på en långprommis igen, vi ska börja i god tid den här gången så vi hinner gå hela vägen (ca 1,5 h promenad) hem till Josefin Knave och lilla Bo på fika med delar ur mammagruppen (vi lyckas tyvärr aldrig få ihop det så alla ses samtidigt, det är svårt med 22 mammor och lika många bebisar…). Så himla mysigt, älskar att hänga med de här mammorna och bebisarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s