Hem & inredning

Jag ändrar mig

Jag skrev ju om loppistrenden när det gäller inredning för ett par dagar sedan där jag konstaterade att det inte är min stil och att jag bara gillar nya saker. Ju mer jag funderat på det har jag i efterhand kommit på att det är ju inte sant. Ett rum fyllt med splitternya möbler från Ikea och Mio känns ju sällan superspännande om man inte ställer in sina egna hopskramlade saker som man köpt, fått, ärvt, fyndat, hittat osv. Jag försöker leva efter devisen att vi bara ska ha saker som vi ÄLSKAR eller som fyller en viktig funktion hemma. Om vi inte älskar en pryl, den inte fyller något syfte och det inte är av affektionsvärde på något sätt så ska det inte heller finnas i vårt hem. Men det betyder ju även att de saker vi tycker mycket om måste ha en plats här hemma oavsett om de är trendriktiga/moderna/rätt typ av vintage eller ej, det gäller bara att kunna kombinera dem på ett estetiskt tilltalande sätt. Det jag EGENTLIGEN inte tycker om när vi pratar loppis är nog det där att bara skyffla in gamla prylar i ett rum utan en tanke på att det på något vis ska höra ihop eller vara fint och kalla det personligt. Låg vaken en stund i natt och scannade då igenom Elsa Billgrens blogg för hundrasjuttielfte gången (och tog äntligen steget att börja prenumerera på Bloglovin, vet inte varför jag väntat, hennes blogg är ju som en liten skattkista med tips och fynd och förresten ska jag definitivt hyra en vintage brudklänning av henne den dagen jag gifter mig) och hon är ju så himla himla duktig på att loppisfynda och kombinera dem på bra sätt, det syns ju även i Äntligen Hemma. Jag kom också på att vi har ju faktiskt inte bara har ny inredning hemma. Jag nämnde ju soffbordet i teak från 60-talet som mina föräldrar fyndade på Blocket – det är helt underbart! Stilrent och simpelt som jag gillar men ändå roligare än ett nytt i fanér från IKEA. Sedan har vi ju skänken som mina föräldrar också fyndade på Blocket för en billig peng (soffbordet var däremot dyrt) och som vi renoverade så himla snyggt i höstas. IMG_9300IMG_9421

Från schleten gammal trist skänk till toppenfräsch och fin inredningsdetalj i mitt tycke! (Bilderna är klickbara)

IMG_9748 IMG_1759IMG_1830

Ett gammalt Blocket-fynd vi själva gjorde när vi bodde i Märsta 2011. Köpte stolarna och bordet för 300 pix, jag slipade och målade det vitt – jättefint blev det. Trist nog var stolarna jäkligt rackliga och gick sönder mer och mer trots massvis med tvåkomponentslim och bordet sviktade och var inte alls stabilt. Så till slut åkte vi med hela skiten till återvinningen tyvärr. Men det var fint så länge det varade! 

Skärmavbild 2015-01-11 kl. 11.31.46 Skärmavbild 2015-01-11 kl. 11.32.19Skärmavbild 2015-01-11 kl. 11.32.09

En grej man kan göra för att få ett personligt, gediget och rustikt matbord hemma till liten peng – bygga det själv! Just det här bordet har min vän Johanna byggt all by herself, så himla duktigt! Blev jätteinspirerad och bestämde direkt att jag och Johan ska bygga ihop ett liknande till vår nya lägenhet, jag vill ju ha det gediget (ingen laminat eller fanér) och PERSONLIGT (detta måste ju vara höjden av personligt!) men när jag letat på inredningssajter har de kostat mellan 5-50.000 kronor… Tänker att det vore fint att stryka med äggtempera, linoljefärg, betsa eller åldra på något sätt. Johanna snickrade förresten ihop detta bara sådär kvällen före nyårsafton när hon kom på att de inte skulle få plats med alla gäster kring deras vanliga matbord. Superwoman!

2 reaktioner till “Jag ändrar mig

  1. Hej! Det var ju ett par år sedan jag gjorde det men jag har för mig att jag använde en liten slipmaskin till skivan och sen gick jag för hand med papper på benen och så. först hade jag alldeles för grovt sandpapper och då blev det bara repigt, det gällde att ha ett rätt fint papper så det bara ruggar upp/mattar ner ytan liksom… Ungefär så 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s