Emilia <3 · Ytligheter

Våra bebigrejer – Emilia utvärderar

Jag tänkte utvärdera lite av de bebisgrejer som vi köpt och fått, helt enkelt bara skriva vad vi tycker om dem, vilka som varit användbara och vilka som varit totalt onödiga. Det är ju så himla svårt att veta när man är gravid med sitt första barn, man gissar ju mest vad som kan tänkas vara bra att ha och går mycket på vad andra tycker.

Vår barnvagn – Bugaboo Buffalo
IMG_0276 IMG_8463
Älskar den här vagnen. Älskar, älskar, älskar den. Den är fantastisk på alla sätt och vis – så himla gedigen men ändå lättkörd, den har bra hjul, en jättebra sufflett som går att dra långt ner, den vänder på en femöring samtidigt som hjulen går att låsa. Det är enkelt att förstå hur den ska användas (på grund av att alla vita detaljer har en funktion, typ går att trycka in, knäppa och så). Dessutom är de flesta andra vagnar så himla låga (varför egentligen?). Buffalon är en decimeter högre än tex andra Bugaboomodeller, och eftersom Johan är 195 cm lång var det en klar fördel. Men för mig som är 160 cm lång är den också bra, jag hade inte velat ha en lägre vagn. Det enda jag kan säga som en nackdel är regnskyddet som följer med som jag tycker är jätteomständligt att använda och aldrig någonsin får att sitta bra. Den MÅSTE vara för liten för vagnen?? hur jag än drar hit och dit får jag den inte att täcka hela. Sen är ju det höga priset en nackdel, vi spenderade alldeles för mycket pengar på vagn inklusive tillval som mugghållare, åkpåse, solsufflett osv. Vi hade satt oss i sinnet att vi SKULLE ha en sprillans ny vagn, i dagsläget fattar jag verkligen inte det! Det enda jag skulle göra om såhär i efterhand är att jag skulle köpt vagnen billigare på Blocket istället och köpt till ett annat regnskydd. Annars kanonnöjd! Emilia gillade inte att ligga i liggvagnen, men det tror jag knappast beror på själva vagnen för när vi satte dit sittdelen när hon var 4 månader så började hon älska den!

Pognae ergonomisk bärsele
IMG_8695 IMG_9206
Vi började använda bärselen när Emilia var ca 2 månader (det var för varmt tidigare) och därefter blev det en konstant följeslagare fram tills hon blev 4 månader och vi bytte till sittdelen på vagnen. Under de två månaderna bar jag henne överallt i selen, jag brydde mig oftast inte ens om att ta med vagnen eftersom den bara var dödvikt. Vi har använt den till allt, promenader, transportmedel, att vagga till sömns när inget annat funkat och så vidare. Jag vet inte hur många gånger jag varit så oerhört tacksam att vi haft selen! För att prata om dess funktioner så är den ju ergonomisk, den knäpps vid höften så där avlastas mycket tyngd, det gör att jag kunnat bära runt på Emilia i många timmar utan att bli mer än lite trött i ryggen. För att jämföra har vi också en babybjörn som vi använt ibland när Em velat vara i famnen men ändå se vad som händer (i Pognaen kan hon bara sitta vänd inåt), i den känns det som att ryggen ska gå av på mitten redan efter typ en kvart. Så jag skulle aldrig gå på promenad med den. Men Pognaen är underbar, den har dessutom en liten vädringslucka vid bebbens rygg som man kan rulla ner, bra på sommaren när det annars kan bli väldigt varmt där i. Allra bäst är dock att den har ett vindskydd som kan fästas över bebisens huvud, den har varit ovärderlig när Emilia ska sova för att göra det mörkt och lugnt runt omkring henne så att hon fått en chans att somna. Den känns prisvärd, gick på runt tusenlappen. Dock skulle vi skippat att köpa spädbarnsinlägget, det var värdo. Men annars bra köp!

BeSafe Izi sleep babyskydd
IMG_9892 IMG_9291-0
Jag kan egentligen inte säga så mycket om det här babyskyddet. Vi hyr den för en hundring i månaden från If och ska tydligen vara bäst i olika tester, vilket ju känns bra. Den gör sitt jobb genom att vara säker för Emilia att åka i helt enkelt. Jag kan inte jämföra den med något annat babyskydd eftersom vi aldrig kollade på något annat utan litade på att det här ska vara bra. Men jag kommer inte på något jag saknar, så vi får väl säga att den är bra 🙂

Stokke Steps stol och bouncer
20140729-200555-72355681.jpg
Åh! En liten Emilia bara två veckor gammal i babysittern som är fastsatt på Stokke-stolen! Emilia har aldrig gillat ”baby bouncern” (babysitter), hon har liksom aldrig förstått poängen med att sitta där – antingen vill hon vara på golvet/babygymmet eller i famnen, inte fastsatt i halvliggande position. Så den var onödig för oss, men vi fick den av Ems morfar så det gjorde inget 😉 själva Stokke Steps-stolen är dock toppen nu när hon fick en babyinsats i julklapp så att hon kan sitta i den. Tror inte den är varken bättre eller sämre än någon annan barnstol men den är en snyggare inredningsdetalj än många andra stolar om man tycker sånt är viktigt haha (jag gör ju det). Enda minuset är att den också är himla dyr, plus att inga tillbehör som sittdel, bricka, dyna osv ingår utan måste köpas till… Om vi inte fått den av morfar hade vi nog köpt någonting billigare. Men förutom det är den toppen!

4 reaktioner till “Våra bebigrejer – Emilia utvärderar

  1. Stokkestolen är så himla snygg men på tok för dyr för att jag ska kunna motivera det. Jag planerar att skaffa Ikeas billiga vita plaststol och hotta upp med en snygg dyna (har beställt en som kostar dubbelt så mycket som stolen, hehe) för att därefter ta över kusinernas gamla Tripp Trapp och fräscha upp den. Om jag inte kan hitta en prisvärd begagnad steps-stol på Blocket, det hade varit det bästa, men det känns rätt osannolikt…

    1. Det är ett jättebra alternativ! Så hade jag nog också gjort om vi inte fått stol och alla tillbehör av Ems morfar. Den gör ju ett djupt hål i plånboken om man ska punga ut med det själv!

      1. Morfäder är så himla bra att ha! Vår lilla tjejs morfar har gett oss pengar för att köpa en löp- och cykelvagn. Han vill att alla hans barnbarn ska ha en sån 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s