Mina tankar · Vikt & träning

Mina nyårslöften

Jag älskar nyårslöften, älskar nystarten som kommer med ett nytt år, älskar tanken på att verkligen ta sats och genomföra mål och drömmar. Jag har inte alltid nått mina nyårslöften, men RÄTT ofta ändå. Jag har jävlar anammat i mig!

Mina löften för detta år är:
1. Få ett normalviktigt BMI. Jag ligger i dagsläget på runt 30 i BMI, så det är en liten bit ner till 25 som är övre gränsen för normalvikt (tänk då att jag hade 42 i BMI när jag vägde mig på MVC dagen innan jag födde Emilia – jag har redan nått jäkligt långt!)
2. Vara aktiv varje dag på olika sätt, genom promenader, träning eller simning till exempel. Inte vara en soffpotatis helt enkelt.
3. Träna minst en gång i veckan. För många år sedan läste jag i en tidning att ”en gång i veckan är ingen gång, två gånger är också meningslöst, man måste träna minst 3 gånger i veckan för att det ska finnas en poäng med det”. Nån PT hade sagt det. Vilket gjorde att jag inte tränade alls eftersom ribban var satt för högt. Så dumt! Klart att en gång i veckan räknas! ALLT räknas! Sen kan man utöka OM MAN VILL, men en gång i veckan är grymt bra.
4. Spara ihop så mycket pengar jag bara kan, man rekommenderas ju att ha minst 2 nettolöner sparade, det satsar jag på att nå i år. Därför blir jan-feb köpfria och resten av året ska jag försöka hålla handlandet på en miniminivå.
5. Strunta i mobilen så mycket det bara går och försöka lägga hela fokuset på Emilia istället. Finner allt för ofta mig själv scrollandes genom Instaflödet när jag borde ge Em uppmärksamhet. ”Jag ska bara” liksom. Den här föräldralediga tiden kommer aldrig tillbaka, måste ta vara på tiden ordentligt!
6. Ta tag i hälsan på andra sätt. Jag var och tog första vaccinsprutan Gardasil mot livmoderhalscancer i tisdags, jag ska ta två till om två och sex månader (i Stockholm är det gratis fram tills man fyller 27) och jag ska inte glömma bort det! Ska även gå på ytterligare efterkontroll hos gynekolog och kolla sköldkörteln på vårdcentralen som tydligen ofta spökar efter att man fött barn. Måste kolla om det är den som gör att jag är så jä-hä-hävla trött och illamående jämt (för jag är INTE gravid!).
7. Lära mig systemkameran ordentligt. Eventuellt investera i extern blixt, stativ och fjärrutlösare som jag hade till min gamla kamera.
/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/99a/51445590/files/2015/01/img_0848.jpg
Nu ska jag krypa ner bredvid den här gullefian ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s