Mina tankar · Vikt & träning · Ytligheter

Hejdå Slösa!

Jahopp. Nu kan jag inte skjuta upp det mer, nu är det dags att ta i med hårdhandskarna med mitt slösabeteende. Det där som innebär att de pengar jag sätter in på sparkontot varje månad överförs tillbaka, summa efter summa, eftersom jag JU HAR PENGAR och det då vore trist av mig att inte UNNA MIG tills det ekar tomt på samtliga av mina egna konton. Det där beteendet som gör att jag just nu på fullt allvar har 30 kronor på sparkontot (iofs en fördubbling från förra månaden! Bra där!) (…..). Ja. Av den anledningen blir januari och februari helt köpfria månader och då menar jag både när det gäller SHOPPING som kläder, prylar, böcker, fina men onödiga bebigrejer men även restaurang- och cafébesök som annars är rätt frekventa i en föräldraledig persons vardag (#lattemorsanomore). Jag panikhandlade lite grejer innan kl slog 00 på nyårsafton, livsviktiga saker som 2014 års julkula (ville ha en från Emilias år, tänker att det är en fin tradition att köpa en från de år vi får barn), en marmormortel, YSL touche éclat och Clinique take the day off sminkborttagning. Sen hann jag inte mer och det var väl för väl. Det är ju samma beteendemönster som gör att man dagen innan bantning mumsar i sig ostbågar, 200 grams choklad, marshmallowfluff, kakor och bullar eftersom det sedan blir ”förbjudet”. Har prövat det med. En del brukar ju säga att det innebär att man kommer misslyckas men jag vet inte jag. Jag kan ha en jäkla disciplin när jag väl bestämt mig för någonting. Så nu ska sparkontot växa och jag minska eftersom det är andra delen av det hela, resan mot att bli normalviktig fortsätter också. Det ska nog gå bra.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/99a/51445590/files/2015/01/img_0524.jpg
Jag kan lära mig mycket om att ha kul utan att det kostar pengar från Emilia – så här spännande tycker hon det är att titta på kyckling som steks i ugnen! Något att sträva efter.

2 reaktioner till “Hejdå Slösa!

  1. Jag hejar på dig! Avundas ditt jävlaranamma när det gäller att bli hälsosammare. Har samtidigt lite panik över VEM jag nu ska fika med?! Tar med en termos grönt té till dig 🙂

    1. Det behöver du inte panika över! Jag följer förstås med ändå (annars får vi ju bara sitta hemma haha 😉) men köper helt enkel ingen fika. Kan ju ta med en vattenflaska eller nåt 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s