Emilia <3

Nu är Emilia snart 6 månader…

…på lördag den 3/1 faktiskt, det vill säga om bara några dagar. 6 månader känns som en milstolpe! Tänk att om lika lång tid till är vi fullt upptagna med att planera hennes 1-årskalas… Aaaah tiden! Var tar den vägen? Jag sitter just nu och rensar bland bilderna på min dator (vilket kommer ta lååång tid eftersom jag av någon anledning har typ 6-7 dubbletter av varje bild = ca 30.000 bilder. 5500 av dem var dessutom endast iPhotos jävla inzoomningar av ansikten som tydligen sparas automatiskt. Kul kvällsjobb?) och blir så nostalgisk när jag tittar på bilder och videor från när Em var nyfödd att jag börjar gråta. Även fast det är underbart att få se henne utvecklas känns det lite sorgligt att hon aldrig kommer vara sådär liten och ny mer…

I alla fall, jag tänkte skriva lite om Emilias utvecklingsstatus nu vid 6 månader. Det har hänt fruktansvärt mycket bara den senaste månaden!

• Hon har nya ljud för sig – hest supergällt gnäll varvat med de vanliga högljudda lätena och ”prat”. Pratet består av vokalljud i olika tonlägen. Det absolut gulligaste är när man vaknar mitt i natten av att hon ligger på mage bredvid mig, tittar på mig och pratar helt lugnt – ”Håh! Heh! Haah? Haah… Höh?” Alltså! Så mysigt! Hon prövar olika röstlägen nu mycket mer än förut.

• Hon drar storlek 68 i tröjor/bodys och 74 i byxor/pyjamasar! Herregud, har hon blivit så stor?? Jag minns när vi kom hem från BB och upptäckte att hon drunknade i storlek 50, hon hade behövt 44 i sina första plagg… ❤

• Hon kan sitta själv superbra nu, i långa stunder! Fortfarande ramlar hon ibland helt plötsligt rakt fram eller åt sidan men det händer allt mer sällan. Bäst är dock fortfarande att ligga på mage. Överallt och hela tiden. Hon rullar aldrig till rygg, endast av anledningen att det är trist att ligga på rygg haha.

• Hon äter mer och mer mat (vi har infört 6-månadersmat nu) fram tills för bara någon vecka sedan smakade hon mest på maten och spottade sedan ut men nu får hon i sig rätt mycket. En hel smakportion gröt, dock inte en vanlig portion än. Amningen funkar väldigt bra och det är fortfarande Emlans främsta mat. Visst, ibland när det kniper får jag amma ståendes, utomhus med svinkalla vindar runt boobsen men annars är det väldans smidigt att alltid ha käket med sig. Funderar en del på när det är dags att gå över till vanlig mat dagtid och amning bara som tröst/nattetid… Men det dröjer nog några månader till tänker jag. Men tills hon blir 1 år tänker jag att hon ska ha gått över till mat, jag känner inte för att bli en långtidsammare. Kommer dock sakna amningen, det är ju sååå mysigt…

• (Tittade lite i appen Wonder weeks för att få inspiration och se vad hon ska kunna efter det här utvecklingssprånget som är slut om 16 dagar) Hon älskar att banka saker i bordet och kasta saker på golvet när hon sitter i sin barnstol, tycker dragkedjor och tvättrådslappar är jätteroliga att pilla på, och som jag berättade härom dagen har hon börjat dra sig upp till sittande eller stående med hjälp av mina händer. Dessutom börjar hon kunna vinka lite grann, när man vinkar till henne håller hon upp ena handen mot en. Gulle! Lekarna blir mer avancerade. Det är superkul att rulla en boll mellan oss tex. Och de två nedre framtänderna kommer bryta igenom vilken dag som helst, det är supersvullet på tandköttet och ungen är jättekinkig….

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/99a/51445590/files/2014/12/img_0864.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/99a/51445590/files/2014/12/img_0862.jpg
Det vackraste jag vet. Har verkligen aldrig sett en så söt, gullig och vacker person i mitt liv! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s