Mina tankar · Shopping

Slösa och spara

Skärmavbild 2014-12-26 kl. 22.15.26

Det blev inköp igår! Vi hittade Ernst Kirchsteigers (som jag gillar!) fina bestick i 16-delarsset och köpte på oss tre lådor med sådana, dock över nätet eftersom de var slut i butik. Så var det problemet löst, ska bli skönt att göra oss av med våra gamla IKEA-bestick som vi köpte när vi flyttade ihop för 4 (!) år sedan. Jag får någon form av konstig njutning av att sakta men säkert byta ut saker i vårt hem som vi fått eller köpt billigt när vi flyttade hemifrån. Nästa jul skulle jag vilja byta ut våra julgransprydnader som mestadels är från Rusta och typ ICA Maxi mot lite finare pynt (dock ej i glas förstås, om inte Emlan har ner dem kommer jag säkert ha det själv…) från ANNANSTANS (?), jamen typ Svenskt Tenn.

För att övergå till något rätt trist hehe så satte jag mig igår kväll och organiserade upp mina bank- och sparkonton. Jag har ju knappt några sparade pengar alls, den som har det bäst ställt i vår familj är helt klart Emilia. Där har vi varit duktiga och sparat en femhundring i månaden ända sedan hon föddes, plus att hon fick en generös slant av sina morföräldrar i doppresent. Mig själv har jag däremot försummat totalt (typiskt), men eftersom jag bestämt att nästa år handlar om personlig utveckling i två steg – hälsa och ekonomi – så ska jag ta krafttag med sparandet under hela nästa år. Jag ska ju börja med totalt köpstopp i januari och februari för att få ordning på mitt överdrivna shoppande och hoppas att jag sedan ska ha vant mig av vid det så pass att jag inte behöver kalla det för köpstopp eller vita månader utan att jag ska ha blivit sparsam på riktigt istället. Jag hoppas det blir så! Har döpt sparkontot till Buffert 2015 för att peppa mig själv och göra mig mer tävlingsinriktad till att spara så mycket det bara går. Sedan öppnade jag faktiskt även ett sparkonto för julklappar. För alltså jag vet på riktigt inte hur mycket pengar vi gjort av med på det i år, men det är jäkligt mycket och det tas ju från vanliga lönen (eller föräldrapenningen för mig då) vilket gör att det blir tufft i övrigt. Nu ska jag och Johan spara 200 kronor var i månaden till december nästa år så har jag saken biff! *Klappar mig på axeln för att jag är så smart*

Skärmavbild 2014-12-26 kl. 22.14.03

4 reaktioner till “Slösa och spara

  1. Väldigt klokt att börja spara i tid till julklappar! Jag sparar lite extra halva året till julklappar och halva året till semestern – det underlättar! 🙂

  2. Snygga bestick, och bra pris! 🙂 Vi skulle också behöva nya bestick, vi har typ grillbestick från Ikea som min man haft längre än mig (dvs 6+ år) men vi har förälskat oss i Iittala Artik och de är inte billiga!!!

    1. Googlade, de var riktigt fina men jäääklar vad dyra! Ernsts var väldigt prisvärda, 489 kr för 16-delars (vi köpte tre set som sagt). Mer lagom 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s