Allt och inget

Lucka 22: Mina julcravings

Okej, dan före dan före dopparedagen är det dags att prata julcravings i Josefins bloggjulkalender. Det kan väl egentligen vara väldigt mycket men jag tolkar det definitivt som att det handlar om MAT! En av mina passioner i livet, men tyvärr inte när det gäller julbord. Jag tycker det är trist för alla andra verkar älska sill, julost och prinskorvar medan jag på min höjd tolererar det. Helst inte dock. Jag petar överhuvudtaget inte på julskinkan, janssons eller rödbetssalladen. Blä. Förr om jularna brukade jag livnära mig på köttbullar så länge de inte var A) halvfabrikat eller B) torra och hårda (som de ofta är), ägghalvor och lite gravad lax. Torftigt. Sedan kom jag på att jag kunde köpa med mig familjesize sushi och ställa fram i buffén. Då blev det fest för mig också haha. Julgodiset går dock ner så länge jag slipper Aladdinasken, Ris à la maltan och ischokladen.

Bäst hittills har varit:

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/99a/51445590/files/2014/12/img_0667.png
Ebba von Sydows pepparkakor som jag bakade idag! Kryddiga och fö-re-bannat goda. Slurp sa det så hade jag och Johan slukat dem. Tur jag bara gräddade några stycken!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/99a/51445590/files/2014/12/img_03961.jpg
Lussebullarna som blev så saftiga och luftiga, supergoda! Jag hittade receptet förra julen i tidningen Buffé som hade testat olika recept för att komma fram till det bästa. Håller helt klart med dem!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/99a/51445590/files/2014/12/img_0403.jpg
Här syns lussebullarna och de första pepparkakorna jag bakade av ett annat recept (inte alls lika goda så strunt i dem) men rikta uppmärksamheten mot de underbara Rocky road-fudgen i glasburkarna, de var fantastiskt goda, hittade receptet här.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/99a/51445590/files/2014/12/img_0668.png
Inte direkt något traditionellt julgodis men jag brukar göra det på julen så det får ändå vara med som craving – snickerskakor! Superenkelt, supergott, jag använder mig alltid av detta recept.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s