Allt och inget

Lucka 18: Tre knep som underlättar vardagen med bebis

Nr 1. Helt klart, all the way, utan konkurrens, så är det Babblarna på Youtube. Jag vet ärligt inte vad vi hade gjort utan det ibland, det har varit räddningen i många situationer de senaste två månaderna. Bebis som gallskriker när man försöker nässkölja och suga snor – sätt på Babblarna så ligger hon tyst som ett litet lamm! Bebis som gallskriker så fort hon sätts fast i babyskyddet och måste åka bil – Babblarna! Gnällbebis som inte är nöjd med nåt och man bara vill hinna äta sin himla lunch och pusta ut i två minuter – Babblarna! Bra till det mesta.

2. Mammagrupper. Andra föräldralediga med bebbar i samma ålder som man kan hänga med så att man slipper hemmatristessen. Både mamma och bebis får stimulans och blir glada! Win-win! Jag har ju dessutom turen att ha två!

3. Hade kunnat välja mycket här, starka kandidater är barnvagnen, selen och babygymmet. Men jag väljer ändå Sophie la girafe som Emilia fick av gudmor i babyshowerpresent och som underhållit henne i många timmar. Den är liksom god att bita på till skillnad från tygleksakerna, piper roligt och precis lagom i storlek för att kunna få in ett ben, nosen eller öronen i munnen. We love you Sophie! Funderar på att införskaffa Sophies nya polare Fanfan the fawn också (ett rådjur)…
/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/99a/51445590/files/2014/12/img_9721.jpg
Favoriterna: mormor och Sophie.

6 reaktioner till “Lucka 18: Tre knep som underlättar vardagen med bebis

 1. Kul lista! Oj vad inget av dina stämmer överens med mina 3! 😀 Inte superförtjust i min bvc-grupp tyvärr(!!!!), Babblarna har min unge aldrig sett och Sophie ratar hon(????).
  Mina skulle nog vara
  1. Ergobaby
  2. Mina bröst 🙂
  3. Stickad tuggleksak som ser ut som en kanin

  Och oj va din mor p du är lika ♥️♥️♥️

  1. Haha! Det kan verkligen skilja sig! Jag tänkte först på typ amning och så men tyckte det kändes så självklart, men det är det ju inte egentligen. Men så trist med din bvc-grupp, otur att det blev just den liksom. Vem hänger ni med om dagarna? Kram ❤️

   1. Haha, ja brösterna är ju självklara men ack så användbara.
    Vi segar till 11-12 och busar, fixar hemma och myspysar (hon vaknar ju 9 så det är ju bara en liten stund) och sen träna med andra mammor eller fika med jobbledig kompis/föräldrar eller träffa bvc-grupp(träffas ändå men med en aning motstånd) eller åker till stan eller så. Maken kommer hem relativt tidigt så from 12 är det en lucka på 3-4h som vi brukar göra nåt.
    Öppna förskolan, babysim och ny pt är planerna till januari!

   2. Ungefär som våra dagar ser ut då, fast vi är uppw från 7-8! Och vi har samma planer för ”vårterminen”. Öppnis har ju inte varit så intressant tidigare pga för liten bebi men i januari borde hon greppa mer och tycka det är kul med sång och andra barn 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s