Hem & inredning

Vår nya lägenhet

Nu när kontraktet för vår nya lägenhet är påskrivet och färdigt tänkte jag att jag skulle berätta lite mer om där vi kommer att bo om lite mer än ett år.

Jag och Johan är uppvuxna på Värmdö, jag i Gustavsberg och han längre ut, i Stavsnäs. Våra familjer bor fortfarande där så vi är ofta på Värmdö och har följt planerna på hur Gurraberg ska rustas upp och alla bostäder som ska byggas, speciellt i hamnen. Jag har alltid tyckt att det är mysigt och tänkt att jag vill bo just där så när nu JM ska bygga fina lägenheter i vår prisklass ett stenkast från småbåtshamnen kändes det som att det var rätt val för oss. Vi vill gärna att Emlan får växa upp nära våra familjer nämligen och så trivs vi ju på Värmdö. Att de dessutom ska bygga en förskola och anlägga en grön fin park precis intill vårt hus och att det om några år kommer växa fram en stadsdel med restauranger, butiker och caféer gör att det känns som en match made in heaven för oss! Landet men ändå inte liksom.

Så här ser det ut i visningslägenheten (en 3:a som inte alls har samma planlösning, men ändå):

IMG_0315.JPG
IMG_0313.JPG
IMG_0312.JPG
IMG_0314.JPG
IMG_0316.JPG
IMG_0317.JPG
Alltså tvättmaskin och torktumlare i lägenheten… ÅÅÅH! Och klädkammare! Och allt är heeeelt nytt, precis som vi vill ha det 🙂

Planritningen:

IMG_0153.JPG

Just vår lägenhet är ju som sagt en 4:a på 95 kvadrat med 2 badrum och en klädkammare. Jag älskar planlösningen, tycker den är toppenbra! Visst vore det lite bättre med utgång till uteplatsen från vardagsrummet istället för vårt sovrum men vad fasen. Har man inte hur mycket pengar som helst får man göra lite kompromisser. Och det känns som en världslig sak i sammanhanget.

Hur vi tänker att köket ska se ut:

IMG_0320.JPG

Vitt fasat kakel i halvförband?

IMG_0319.JPG
Amerikansk valnötsskiva

IMG_0321.JPG

Marbodalkök Aspekt vit blir grundenIMG_0322.JPG

De här handtagen (Solo rostfri) funderar vi på…

Just nu sitter vi med beställningsblanketten för inredningsvalen för att se om vi ska göra några sistaminuten-ändringar. Köksluckorna blir vanliga vita (Marbodalkök), till det har vi valt vitt fasat kakel i halvförband som det heter, det vill säga att de sitter omlott. Det är vad vi har i dagsläget och jag gillar det men vet inte om det blir för lantligt i ett nytt kök… Bänkskivan blir i amerikansk valnöt pga att vi inte gillar laminat (som var det som egentligen ingick i köket) och att sten är för dyrt. Valnöt är inte heller billigt men ändå mer rimligt i pris. Handtagen till köksluckorna har vi jättesvårt för att bestämma. Inget av valen känns klockrent… För övrigt har vi valt till takdusch i lilla badrummet, badkar i stora och klinkers i hallen. Gammelrosa färg på väggarna i Emlans rum och grå i vårt sovrum och andra lilla sovrummet. Vitt i övriga rum. Så långt har vi kommit! Eller jo, vi har ställt Emilia i förskolekö på Värmdö också! Längtar tills det är dags för flytt nu!!!

4 reaktioner till “Vår nya lägenhet

  1. Superhärligt ser det ut! Ååh sååå avis på er! Underbart ju att flytta till nybyggt och få påverka på så mycket gällande lägenheten.
    Är relativt ny här på bloggen, men gillar den redan mycket! Kul att läsa om er vardag och dina funderingar 🙂

  2. Tjohoooo!! Grattis!
    Låter så jäkla perf! Ser urbra ut och låter superfint. Och föriskö också, spännande!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s