Emilia <3

Dopdagen

IMG_0243.JPG
Emilia med en av sina fina doppresenter!

För att väga upp den extremt hektiska gårdagen har vi tagit det väldigt lugnt idag, min kusin Rebecca kom med oss hem igår och sov över och i morse åt vi mysig första adventsfrukost medan Emilia tittade på från sin barnstol med lite osötad äppelmos på en sked. Sen har vi haft mina föräldrar och bror över och lekt med Emlans presenter, bilen var som synes mycket uppskattad och även några av de böcker vi hunnit titta i. Det som är allt för fint (smycken och så) har vi lagt i hennes smyckeskrin och så får hon kika på det när hon blir äldre och kan vara försiktig med dem. Mina föräldrar lät mig leka med mina doppresenter när jag var liten så de har en del bitmärken och ritstreck på sig, trist tycker jag nu.

Men dagen igår var fantastisk! Vi samlades rätt tidigt i församlingshemmet för att duka och dekorera, och fint blev det. Så fint det kan bli i en hyrd lokal i alla fall. Vi hängde upp honey combs och bokstavsbanner och ställde fram ballongerna och de små pompomsen jag vikt av servetter. På fikabordet gjorde våningsfaten vi fått låna av fina Isabell att det blev extra fint.

IMG_0226.JPG

IMG_0221.JPG

IMG_0215.JPG

IMG_0220.JPG

IMG_0221-0.JPG
Så här blev fikabordet (Jos är fotografen :)). Tårtorna som jag dekorerade väldigt enkelt (pga att det är snyggast) blev aningen skadade i frakten till församlingshemmet trist nog, men jag räddade det hyfsat. Macaronsen orkade jag inte göra själv, de är köpta. Men annars är allt made by me med lite hjälp av Jos, Nicole och Johan 🙂

Väl i kyrkan blev jag tåris nästan direkt när jag, Johan, Emilia, Hampus, Jos och prästen skred längst fram i kyrkan. Tänk att alla människorna som satt där, vår släkt och våra vänner, hade samlats där för vår lilla Emilias skull.. Allting gick i alla fall väldigt bra med undantag av att prästen virrade bort sig ett par gånger, men annars var det fint och bra. Speciellt uppskattade vi solosången av prästens dotter, både jag och Johan grät när hon sjöng Fix you, den är så himla betydelsefull, speciellt för mig. Efter ceremonin skred vi ut medan hon sjöng Det gåtfulla folket. Emilia var så himla duktig under hela dopet! Hon skrattade och pratade litegrann och pruttade lite med munnen. Världens bästa bebis!

IMG_0290.PNG

Nydöpt liten tjej tillsammans med sina stolta päron och gudisar ❤

Även vid fikat var lillan så duktig, hon pausade för att äta och sova lite mitt i, men annars var hon glad och åt på allas händer haha. Det VERKAR som att fikat var uppskattat, och det är jag så glad för, ni vet ju hur jag kämpat och bakat varenda kväll de senaste veckorna. Allt som allt var dagen mycket bra trots stress, nervositet och att vi inte hann prata med i närheten av alla vi velat prata ordentligt med. Och presenterna… alltså Emilia fick så mycket fint, det är inte klokt! Vi håller fortfarande på att organisera allt, spara dopkorten och så. Och sista tårtresterna åker med Johan till jobbet imorgon, har verkligen förätit mig i helgen så vill inte ha det hemma längre än vi måste…

4 reaktioner till “Dopdagen

  1. Va roligt!! Och duktiga du med allt bak, hur känns det nu då?
    Nöjd att det är över? Liten post dop-blues 😉

    1. Faktiskt mindre post dop-blues än jag trodde, är bara sjukt nöjd med dagen! Kan också bero på att det är mer festligheter med Emlans första jul och allt snart, så det är bara att sätta igång med julbaket haha 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s