Mat & recept

Perfektionisten ska baka tårta

IMG_9608.JPG

IMG_9613.JPG

IMG_9610.JPG
Bilder från min Pinterest

Dopet närmar sig verkligen med stormsteg nu och det är dags att börja med förberedelserna på allvar! Jag har gått från att vara helt säker på att allt fika ska beställas från ett konditori, typ En Nypa Socker, till att jag skulle baka allt men beställa tårtan till att nu ha bestämt mig för att jag gör även tårtan… Jag vill verkligen att allt ska bli så fint som möjligt så jag hade önskat att vi hade råd att beställa allt men tyvärr tillåter inte vår ekonomi det. Så det är tur att jag faktiskt gillar att baka och pilla med små detaljer och är lite av en perfektionist. Jag tror det kan bli hyfsat bra ändå. Det vi har bestämt att vi ska ha på dessertbordet är: tårta (vanlig och glutenfri), cupcakes, cakepops, macarons och glutenfri kladdkaka som fina Nicole ska hjälpa mig baka. Cupcakes och cakepops är ju enkelt men ändå snyggt och effektfullt, goda macarons tipsade Jos om att man kan köpa billigt på Picard. Och så tårtorna då. Visst har jag bakat tårta förr men spacklat och täckt med marsipan eller sugarpaste har jag aldrig gjort och jag skulle inte stå UT om det blev fula veck och grejs så jag tänker att det är bäst att göra nåt enkelt. Spritsa rosor tex som på bilderna ovan kan ju inte vara svårt? Spritsa kan jag ju liksom… Hittade den här sidan med bra tips för tårtbygge i alla fall. Ska kika vidare efter mer tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s