Allt och inget

The godfather and the godmother

Förberedelserna inför dopet i slutet av november pågår för fullt med planering av fika, dekorationer och så själva dopceremonin. 25 personer har tackat ja till att komma hittills, så himla kul! Dock är det inte förrän om två veckor som vi verkligen kan börja fixa eftersom alla inte har osat ännu. Men en del detaljer är klara, tex vilka Emilia ska få som gudföräldrar.

Jag och Johan diskuterade fram och tillbaka redan under graviditeten vilka vi vill knyta lite extra nära till Emilia under hennes uppväxt och utan större konkurrens så är det två personer som verkligen funnits där för mig under graviditeten och visat stort intresse för Emilia sedan hon föddes. Det är min barndomsvän som faktiskt heter samma som jag; Josefina, och min lillebror Hampus som vi valt till gudföräldrar, jag tänkte att jag skulle berätta lite om dom!

IMG_9365.PNGJosefina var ett självklart val som gudmor, jag har känt henne sedan vi gick i lågstadiet ute på Värmdö. Under gymnasietiden gled vi isär men för några år sedan hittade vi tillbaka till varandra igen och nu hörs vi säkert 50 ggr om dagen och pratar om allt möjligt, både stort och smått. Hon är den jag helst bollar tankar och känslor om allt möjligt med och hon var den allra första (förutom Johan såklart) som jag berättade om graviditeten för. Hon fick till och med veta FÖRE Johan när vattnet hade gått haha…. Hon är alltid på min sida, så omtänksam, peppig, stark, rolig och ödmjuk. Ett ovärderligt stöd för mig och så fin mot Emilia. Därför är min önskan att hon och Emilia ska få ett nära band till varandra. Emilia heter bland annat Josefina i mellannamn och det är inte enbart efter mig och för att det är ett släktnamn (min gammelmormor hette Josefina) det är även lite efter min fina vän. Så såklart var det hon som skulle bli gudmor!

IMG_9366.PNGHampus var också ett självklart val. Han är ju min älskade bror, mitt enda syskon. Vi har stått varandra nära i perioder men speciellt när någon av oss mått dåligt och behövt stöd. Jag och Hampus har en sjukt speciell egen humor som inkluderar mycket ironi, roliga dialekter och knäppa ord. Älskar att vi har den relationen att vi bara genom en blick vet precis vad den andra tänker! Även fast han redan har en nära relation till Emilia i o m att han är hennes morbror och träffar henne så ofta han kan så vill jag och Johan ändå att de ska få ännu ett band till varandra. Därför fick han bli Emlans gudfar också 🙂

Vi är så nöjda med vårt val av gudföräldrar och så glada att Josefina och Hampus sa ja!

3 reaktioner till “The godfather and the godmother

  1. Så svårt och samtidigt så självklart det där med faddrar. Vi valde en från ”varje sida” eller vad man ska säga, min bästa vän sedan 11 år tillbaka och Nicklas ena lillebror. Hade inte din sambo någon väldigt nära som han ville ha som fadder?

    1. Så hade vi tänkt egentligen, att vi skulle välja en fadder var. Men Johan kände inte att han hade någon som han stod så pass nära tyvärr, därför blev det två personer från min ”sida”. Men Johan är väldigt nöjd med valet ändå som tur är, han tycker ju också om dem 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s