Allt och inget · Emilia <3

Hen-vagnen

20140725-222411-80651051.jpg

20140725-222412-80652269.jpg

Jo vi tog oss faktiskt ut idag. Och det var ju ett misstag kan jag säga för HELVETET så jobbigt varmt det var, även fast det fläktade så hjälpte det ingenting! Svetten bara rann från benen och armarna på mig, MYS. Emilia gillade det såklart inte heller, väl på Ica fick stackarn ett bryt så jag fick ta upp och vagga henne i en kvart utanför under en markis. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, det fanns liksom ingen bänk i skuggan att amma på och ståamma har jag aldrig gjort. Men till slut somnade hon och så raceade vi hem för att slippa fler utbrott ute.

På vägen till affären träffade vi förresten på en gubbe som frågade hur gammal ”han” (Emilia) är. ”3 veckor” svarade jag utan att rätta honom och undrade i en sekund varför han antog att hon var en han, innan jag kom ihåg att barnvagnen ju är blå! Det är ju SÅ förvirrande för folk att vi har en blå vagn till en tjej. Vi som bara valde färgen pga att den är fin utan tanke på att den måste spegla könet. Dumma oss 😉 Det påminner mig om en notis jag läste i Se&Hör (döm mig inte) för någon månad sedan där skribenten förlöjligade Helena af Sandeberg för att hon hade köpt just en blå barnvagn till sin dotter, händelsevis också en Bugaboo faktiskt. Hen raljerade över att Helena antagligen känt sig tvungen att köpa en blå vagn (istället för en rosa?) till dottern för att inte göra feministerna upprörda (?) och avslutade med att kalla barnvagnen för hen-vagn. Haha! Så sen dess kallar vi vår vagn för hen-vagnen, bra namn ju! 😛

2 reaktioner till “Hen-vagnen

  1. Det är en jättefin vagn! Gud vilket trams vissa håller på med!
    Hittade två par jättesöta byxor till nyfödd på tradera, som var blå, och som jag tyckte var jättefina. När jag sedan såg att det stod i annonsen att de var oanvända för att säljaren ”inte fått nån pojke den här gången heller” blev jag himla provocerad och köpte dem på studs. Till vår kommande dotter. 🙂

    1. Haha bra gjort! Klart tjejer kan ha blå byxor! Jag förstår verkligen inte grejen med att barn enligt en del inte kan ha vissa färger pga könet. De verkar bli provocerade för att de inte kan se vilket kön barnet har om man låter tjejer ha blått tex, men vad gör det liksom? Det är ju bara att fråga om man är nyfiken 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s