Allt och inget · Emilia <3

Vad vill bebbarna egentligen?

Resten av dagen har förflutit som i ett töcken. Trött som jag vet inte vad har jag varit hela dagen. Emilia sov ju fint när mormor och morfar var här men sen började knorvlet igen. Återigen gjorde jag ALLT, men tänkte sen att hon förmodligen är väldigt varm, så jag tog med henne ut på barnvagnspromenad. Det var INTE uppskattat, efter halva sträckan fick jag bära henne på ena armen och köra barnvagnen med den andra (kommer bli så sjukt stark i armarna haha, måste ju vara lite positiv). Det kanske bara helt enkelt är närhet hon vill ha? Men borde hon inte bli nöjd när hon får vara hud mot hud med mig då? Hon fortsätter ju gnälla eller skrika då… Nej, jag har uppenbarligen inte knäckt mamma-koden än. Nu förstår jag för första gången det där dåliga samvetet som alla föräldrar pratar om. Jag vill ju trösta henne, att hon ska må bra. När jag då inte lyckas trösta så mår jag jättedåligt rent ut sagt. Hoppas att jag blir bättre på att läsa henne snart. Kanske kan jag bli bättre med hjälp av det här klippet från Oprah om hur man kan läsa av bebisars ljud för att veta vad de vill! Superintressant verkligen!

2 reaktioner till “Vad vill bebbarna egentligen?

 1. Hihi jag skulle precis tipsa dig om Dunham baby language! Fick dvdn av min mamma när lillskrutten precis var nyfödd, har hjälpt oss otroligt mycket och faktiskt knäckt babykoden (så mycket som det är möjligt)! Nu är Wille 3 månader & det känns så jäkla skönt att faktiskt i nästan alla fall kunna veta vad som är fel. Och det är inget ”hittepå”, ljuden skapas av hur bäbisen formar mun & tunga (tex gör sugreflexen att det låter som bebisen säger ”nääää”).

  Kortfattat:

  N-ljud (kan låta som Näääää!) = hungrig!!! Hörde vi från dag 1 på BB & lättast att höra tycker jag.

  E-ljud: Eeeeeeee = behöver rapa/har ont i magen. Finns 2 olika E-ljud och det var svårt att skilja dessa åt i början men hjälpte oss att inse att det var ej lönt att mata/försöka få honom att sova innan den där rapen kom upp.

  A/O-ljud: Aaaaooooo = trött! Lärde vi oss uppfatta först efter många veckor. Nu vid 3 månader är det så ”enkelt” att höra när han vill sova, redan innan jäspandet satt igång!

  H-ljud = obekväm. För varm/kall, byta blöja, obekväm position osv. Har vi aldrig riktigt hört.

  Visst klarar du dig utan dvdn och medföljande häfte och istället på you tube klipp MEN det är klart värt pengarna för oj vad den har hjälpt oss! Men du får ha lite tålamod för i början för oss i varje fall så var det enda våra otränade öron hörde var Neeeee!

  Lycka till!

  1. Åh tack för tipset! Och vad kul att det verkligen funkar på riktigt, det låter ju nästan för bra för att vara sant att alla bebisar ska kommunicera med samma ”ord” men så grymt att det stämmer! Underlättar ju helt klart för oss föräldrar 😉 vår lilla tjej använder faktiskt h-ljudet rätt ofta har jag märkt, hon säger liksom ”heh-heh-heh” med en gnällig röst, så man kan höra på henne att det är nåt obehag. Ska verkligen plugga in det här nu! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s