Emilia <3

Att aldrig hinna någonting

Oj vad jag inte hunnit med något av det jag hade velat göra idag. Jag håller ju på att sy ett spjälsängsskydd till nya spjälsängen men har inte kommit längre än att jag klippt till och nålat ihop tyget. Jag hade tänkt fortsätta idag men NÅGON satt som fastskruvad vid mina boobs. En väldigt liten och väldigt söt person, som tur är! Jag hade också velat måla tånaglarna, även det fick stryka på foten. Hon har blivit så himla mammig, min lilla Emilia. Hon som under sin första vecka fick bli tvingad att äta längre än 5 minuter i sträck eftersom hon var ointresserad och bara ville sova sitter nu fast vid bröstet runt 30-45 min åt gången när hon käkar. Sen brukar hon somna ifrån, varpå jag försiktigt försöker att dra ner tröjan och hålla henne på ett annat sätt. Då blir hon skogstokig, HON VAR JU INTE FÄRDIG!! Och då är det bara att lägga tillbaka henne för att hon ska käka i ytterligare 20 minuter. Efter det anser jag att hon är färdigäten så då brukar jag lägga henne över axeln och vagga henne samtidigt som jag klappar henne på rumpan och sjunger lite. Ofta somnar hon faktiskt då, tur nog!

Men jag har kommit på att jag måste göra amningssituationerna mer avslappnade och mysiga, för att vi båda ska kunna koppla av. Fram tills nu har amningen stressat mig eftersom jag velat ha det avklarat så fort som möjligt, det är liksom inte så jättekul att bara sitta rakt upp och ner när man har massor av andra saker man vill göra (tex plocka ihop och städa lägenheten som ser ut som ett jäkla bombnedslag tack vare Emilias alla kläder, leksaker, kräkhanddukar, filtar osv). Jag får inte se det som nåt som bara ska klaras av, jag måste embracea amningen och inse att det är vad mina dagar kommer bestå av nu. Får bulla upp mig med böcker, tidningar, snacks osv så att jag har lättare att sitta där lugnt. Ja, jag är världens mest rastlösa människa.

Idag fick min släkt träffa Emilia för första gången och imorgon kommer Johans kusin hit. På måndag börjar Johan jobba igen så då är bebisbubblan slut och det är jag och Emilia mot världen på dagarna. Ska bli intressant att se hur det funkar utan Johan som ständig uppassare… Tur att han är ledig hela augusti i alla fall!

20140719-224736-82056406.jpg
Fin bild som Johans gulliga kusin Johanna tog när hon var här och hälsade på i veckan 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s