Emilia <3

Emilia hittills

Nu är Emilia 15 dagar gammal och jag tänkte försöka beskriva henne lite, det kommer ju vara roligt att komma ihåg och kunna jämföra med ju mer hon utvecklas! Idag var vi ju på BVC igen och hon väger nu 3890 gram och är 54 cm lång! Hon har alltså gått upp 350 gram och växt 2 cm på en vecka!? Min mjölk måste ju vara av dunderkvalitet så som hon växer! Hon börjar bli mer och mer mullig, precis som bebisar ska vara. De första dagarna drog hon egentligen en 44, hon drunknade i storlek 50. Den storleken sitter nu perfekt och hon kan till och med ha en del plagg i storlek 56! Stora tjejen!

De första dagarna/veckan så ville hon BARA vara nära, inget annat gick. Hon fick tokbryt om vi lade ner henne på skötbordet, i sitt babynest eller bara på sängen. Jag minns första natten på BB, då sov hon på mitt bröst (på inrådan av en barnmorska) och jag var så rädd och nervös för att tappa henne att jag sov i 20-minutersintervaller hela natten. Därefter började vi lägga henne i sitt babynest, men hon kunde bara sova om jag låg precis intill med hennes ben över mitt armveck samtidigt som jag höll henne i handen. Då kunde jag liksom inbilla henne att hon låg på mig. Äta kunde jag inte göra alls utan att Johan matade mig eftersom hon blev så ledsen av att ligga själv. Stumpan! Numera går det jättebra att ligga på skötbordet så länge hon inte är hungrig, hon fick en rolig mobil med speldosa som hon är helt fascinerad av, lillhjärtat. Hon kan till och med sova själv i sitt babynest utan att jag håller om henne, hör och häpna! Sedan gör jag ofta det ändå eftersom det är så mysigt 🙂 blir svårare nu när hon sover i sin spjälsäng bredvid mig dock…

Snittiden för hur många timmar per dygn som spädisar sover är 19 timmar, men E är verkligen INTE vaken så mycket som 5 timmar per dygn! Jag skulle snarare tippa på sammanlagt 2-3 timmar. Hon är en trött liten brud, helt enkelt. Hon har inget emot att bli buren och gosad med av nya människor, hon vaknar till ibland, sneglar upp på personen och somnar om hehe. För övrigt så ler hon ganska mycket när hon är vaken, hon charmar alla 🙂 och så älskar hon när vi går på promenad med henne i barnvagnen (återigen, så länge hon inte är hungrig), hon tittar fascinerat runt omkring sig. Även att åka bil är en hit, även om hon är skrikig innan så somnar hon relativt snabbt när bilen väl är i rörelse. Fast hon är ingen skrikig tjej, mestadels skriker hon endast pga hunger även om hon den senaste veckan börjat bli skrikig på kvällarna i 2-3 timmar, i alla fall så fort hon råkar släppa bröstet, då gallskriker hon direkt. Misstänker att hon har ont i magen, så vi ska pröva med en pysventil tänkte vi!

20140718-235001-85801653.jpg
Hon har också väldigt stadig nacke, lägger jag henne på mage på min mage så ålar hon sig med mycket möda uppåt tills hon ligger med huvudet tryckt mot min hals, som demonstreras på bilden. Så mysigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s