Allt och inget · Gravid med Emilia

Magbild och vikttankar

20140505-195921.jpg

Magbild i vecka 31! Och ja, jag bjuder på den bilden. Jag är bjussig idag, här är den osminkade sanningen om min gravida kropp! Förvisso ändå en bättre bild än de andra jag tog som tydligare visar min dubbelhaka och mina massiva överarmar… suck. Men nej, jag SKA INTE fokusera på hur jag ser ut nu, det är absolut inte viktigt nu. Så länge som min barnmorska tycker att min vikt och mitt blodsocker är under kontroll så är allt okej, utseendet är oviktigt. Ska dock be Johan att kolla vad jag väger när jag är fullgången så att jag när jag gått ner i vikt vet vad utgångspunkten var. För jag har insett att jag kommer att behöva ta ett krafttag med vikten efter förlossningen (eller ja, när jag känner att jag återhämtat mig efter några veckor i alla fall). Jag var ju rätt överviktig redan när jag blev gravid, och det är därför min barnmorska vill ha extra koll på mig, min vikt och bebisen nu, så att jag inte får graviditetsdiabetes plus att det med övervikt kommer fler risker för komplikationer tyvärr. Så av hälsoskäl först och främst (ytliga skäl i andra hand) så måste jag se till att gå ner till en normalvikt efteråt. För både min hälsas skull och så att jag orkar med det hektiska småbarnslivet med barnvagnspromenader, krypa omkring och leka på golvet, bära runt på en allt större unge, springa omkring och busa osv. Jag vill orka! Och jag vill må bra och inte (i värsta fall) lämna mitt barn i förtid på grund av fetma. Det är en av mina värsta mardrömmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s