Gravid med Emilia

75% avklarat!

20140501-071442.jpg

Weee 75% av graviditeten avklarad och bara 70 dagar kvar till beräknad förlossningsdag! Imorgon är det dags för vecka 31, dvs att jag gått 30 fulla veckor 😀 Jag har höga förhoppningar om att inte gå över tiden med denna lilla skruttunge, Johan föddes nämligen 3 veckor för tidigt och min mamma fick värkar prick på leveransdatum och så föddes jag dagen efter. Inte för att jag vet hur mycket sånt påverkar men jag hoppas det påverkar mycket! Å andra sidan tycker jag att alla bloggare varit så himla säkra på att just de inte ska gå över tiden så det är mycket möjligt att det bara är önsketänkande från min sida 😉

Har insett att bebisrörelserna verkligen har ändrat karaktär nu, precis som det sas att det skulle göra kring v 30. Tidigare har rörelserna bestått i regelrätta sparkar, mjuka eller hårda och däremellan ingenting medan nu kan jag liksom känna hen buffa omkring där inne mer eller mindre hela tiden. Den gör mer stora svepande rörelser liksom när den flyttar omkring på någon kroppsdel snarare än att den sparkar, vilket inte är så konstigt eftersom den börjar bli stor nu, den ska ungefär vara 40 cm lång och väga 1,6 kg! Nu kan man alltid känna små kroppsdelar när man trycker på magen, kan känna tex hur ryggen ligger längs hela vänster sida av magen och den lilla rumpan som är högst upp och så sparkar den på höger sida av magen eller ibland kring naveln (vilket gör ont!!). Då får jag buffa tillbaka för att den ska välja nån annan sida att sparka på haha. Nu har den inte varit så aktiv sedan igår förmiddag på föräldrautbildningen då den hade ett ordentligt gympapass. Nu måste den börja röra sig ordentligt, annars måste vi åka och kolla upp det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s