Gravid med Emilia

Bebissparkar

Har fullt upp med att lära mig bebisens rörelsemönster nu, mycket viktigt för att jag ska kunna avgöra om något känns fel. Jag hade önskat att alla bebisar alltid rörde sig efter samma mönster så att det vore solklart i vilka fall som man ska åka in och kolla upp det och inte. Men så är det ju inte tyvärr, vi bär på små individualister… så mina tankar består nu mest av ”nu har hen inte rört sig på en timme… brukar hen göra det? hur var det igår?? borde jag ringa förlossningen??” och så djup frid och fröjd när bebben bankar på ordentligt där inne. Då drar jag en djup suck av lättnad och är så lycklig och ångestfri.

Vad jag förstått hittills så vill min bebis leva om rätt ordentligt tidigt på morgonen, vid 6-7-tiden när jag ligger i sängen, sedan är hen rätt still i några timmar fram till dess jag sitter helt stilla på kontoret och jobbar då den buffar på, men inte så vilt, utan rörelserna känns mer typ bubbliga och långt ner i magen, nästan vid blygdbenet. Kan sedan känna av småbuffar nu och då under eftermiddagen, speciellt när jag sitter stilla på bussen eller så. Sen på kvällen när jag sitter i soffan, då börjar den riktiga showen med ordentliga rörelser som gör att det känns som att hen sparkar undan organ där inne haha. Det syns också mycket utåt då, igår satt jag och såg på magen när hen rörde sig där inne, än handlar det inte så mycket om att man ser enskilda kroppsdelar sträckas ut utan mer att hela magen skakar till när bebben får in en bra träff. De gånger jag blivit orolig hittills har det varit att jag inte känt så mycket tidigt på morgonen utan att hen kommit igång först vid 10-11-tiden. Men det kan ju handla om att den rört sig när jag sovit och att jag inte märkt det helt enkelt.

Tycker att min mage har gjort en riktig växtspurt den senaste veckan bara, funderar på att börja mäta magen för att hålla koll på hur mycket den växer. Eftersom att jag ju inte väger mig heller så kan det ju vara kul 🙂

2 reaktioner till “Bebissparkar

  1. Hej! Hittade precis hit och blev lite glad när jag såg att vi har BF på samma dag 🙂 Tycker det är så kul att läsa om andra tjejer som väntar sitt första barn och som är typ lika långt gången som en själv 🙂 Hit kommer jag tillbaka! =)

    1. Välkommen hit och vad roligt att vi har BF på samma dag! tycker också att det är superspännande att läsa om andra som är i samma situation så jag ska ta och kika in på din blogg också 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s