Gravid med Emilia

Broccoli och bebisframsteg

Har varit hemma från jobbet i typ en halvtimme (mmmm, 1,5 timme tar det som sagt från Södertälje och hem hit till Hökarängen…….) och nu sitter jag och äter min andra portion av gårdagens broccolisoppa. Alltså den är så himla himla god! Vill bara slicka upp allt i kastrullen! Men det är ju också dags att göra middag strax och eftersom att min fina snälla Johan sköter allt med renoveringen denna vecka, det vill säga målar om, sliter ner skåp, tar bort kakel osv inför att allt det nya ska installeras i helgen, så är det enda jag kan bidra med markservice. Pga får inte lyfta tungt eller andas in farliga kemikalier och grejs. Så det är därför jag som är kock hela denna vecka. Och det enda mitt huvud kan komma och tänka på nu och som jag tänker vore gott har med broccoli att göra. Tänkte tex nu att krämig laxpasta vore gott, men då jag googlar efter recept känner jag hur fingrarna automatiskt söker efter ett sånt recept som också innehåller broccoli haha… och det fanns det som tur är så min preggohjärna kan vara lugn! undrar förresten varför det blev just broccoli som min hjärna hakade upp sig på? är det några braiga vitaminer som min kropp vill få i sig eller vad är grejen?

Förresten börjar sparkarna från bebben kännas mer och mer på utsidan så att även Johan får känna det! Igår när vi satt och kollade på Juno så började hen leva om ordentligt med rejäla kickar uppåt, så då kunde även pappan få känna det magiska i det, han har ju känt det en gång förut men det var så extremt svagt att det var svårt att veta om det var sparkar ens. Men nu! inga tvivel om att det var det. Det känns så kul att Johan äntligen också kan börja få ta större del av bebisen, hittills har ju enda beviset på att det är en bebis där inne varit min växande mage liksom. Och just det, i fredags SÅG jag även för första gången en spark på magen, eller jag tror att det måste varit typ huvudet för helt plötsligt buktade det ut jättemycket på ena sidan om naveln, såg jättekonstigt ut haha. Så himla häftigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s