Mat & recept

Behöver lite nya frukost- och mellisvanor

Nä nu är jag less på att äta fyrtioelva skorpor med smör och ost till frukost varje morgon, nu är det fan inte gott längre. Känner också hur dåligt det är att jag äter så mycket gluten varje dag, min mage är inte glad åt det kan jag ju säga. Tänker också på att min barnmorska sagt åt mig att äta bättre OCH att man tydligen ska sluta med godis och dåliga matvanor i v 30 för att inte barnet ska bli alldeles för stort?? Jag vet inte vad som stämmer men jag känner i alla fall själv att jag vill ändra lite grann på det jag äter. Inte mycket dock, äter ju som sagt hyfsat bra i dagsläget.

Jag tänker inte sluta äta frukt även fast min barnmorska sagt det för det enda som händer då är att när jag är panikhungrig och inne i en mataffär så håller jag mig långt ifrån frukten, kommer inte på vad jag ska äta istället, och så slutar det med att jag trycker i mig två snickers istället. Det blir bara skit! Får jag bara äta min frukt så är allt lugnt! Så nu väljer jag att lyssna på mig själv istället. Och enligt mig själv så är mitt problem inte frukten utan som sagt skorporna och brödet som lägger sig som en äcklig klump i magen varje dag. Skorpor går nämligen att äta huuuur många som helst av! kan äta 20 stycken utan problem! Så de måste bort och det känns endast skönt.

Har försökt att känna efter vad jag skulle kunna äta som är hyfsat nyttigt men samtidigt GOTT. för är det inte gott kommer jag inte att äta det, har lärt mig det nu. Min hjärna har nu berättat för mig att jag vill ha hemgjord granola efter detta recept, med yoghurt och kanske lite honung. Det är bättre samtidigt som det är gott. Tänker inte ägna mig åt något strikt dietande à la LCHF eller så. För i övrigt är jag nöjd med min mat. Jag äter bara vanlig mat som jag dock försöker proppa in mer grönsaker i och mindre kött (tex genom att jag gjorde broccolipaj härom dagen, och så linssoppan då). Och frukt och morötter äter jag en del av också. Så när skorporna ryker är jag nöjd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s