Gravid med Emilia

Graviditetskrämporna just nu… (v 23)

Tänkte att jag skulle skriva lite om de graviditetskrämpor jag har, om inte annat kan det ju vara bra att komma ihåg när jag är gravid nästa gång så jag har något att jämföra med eller så kanske någon kan känna igen sig alternativt vara tacksam över vad hen slipper haha.

Illamåendet har jag ju ältat förr, det är fortfarande kvar men går som sagt att hålla i schack väldigt bra så länge jag äter jämt och håller mig ifrån att bli äcklad av lukter eller annat (som scenen i Orange is the new black när Piper får en använd tampong i sitt frukostbröd…. funkar inte för mig!!). Sen har jag ju halsbrännan från helvetet som är speciellt jävlig på natten, när jag inte vaknar av kramperna i ryggen så vaknar jag av att det känns som att det brinner i magsäcken och matstrupen ända upp i halsen… och är det inte det som väcker mig så är det något som jag efter googlingar förstått heter meralgia paresthetica – vilket innebär domningar och brännande känsla i höfter och lår som tydligen beror på att bebisen ligger och trycker på någon nerv på något konstigt sätt… de kommer oftast när jag sovit på sidan någon timme och då måste jag snabbt som attan lägga mitt stackars ben på spikmattan, men sen brukar det lugna sig som tur är. Men näe, mina nätter är helt enkelt inte speciellt roliga. Det är sjukt jobbigt för det känns inte längre skönt att gå och lägga sig på kvällen, oavsett hur trött jag än är. För jag vet att jag kommer att vakna massor av gånger och inte få sova ordentligt. Vilket är speciellt jobbigt eftersom en annan av mina biverkningar av graviditeten är sinnessjuk trötthet, jämt. Blir irriterad på alla gravidappar som säger att man nu ska ha sin piggaste period… snark säger jag då! Vill gärna ta åtminstone en tupplur om dagen. I torsdags höll jag igång och tvättade och städade hela dagen utan att ta en powernap och blev så jävla jävla trött att när Johan kom hem och jag höll på att göra mat så bara sprutade tårarna för att jag kände mig som en jävla zombie.

Sedan har vi då mina problem som kommer när jag är ute och går, för det första då kramperna som på dagarna är lugna men som ändå gör att jag har svårt att ta djupa andetag, sedan har jag också ischias som gör att jag har smärta från rumpan som strålar ner på baksidan av låren när jag går = jag måste halta omkring när det är som värst. För att inte tala om hur flåsig jag blivit överlag, vid minsta lilla ansträngning, som att gå till bilen tex så flåsar jag som om jag vore höggravid! Så pinsamt!

Var förresten hos min läkare på MVC idag och pratade om mina ryggkramper. Tydligen beror det på foglossning, bara att det är en ovanlig form (som naturligtvis drabbar mig liksom…) vilket också förklarar varför varken regelbundna naprapatbesök, gravidmassage, yoga, gravidbälte, magnesiumtabletter eller mina dagliga övningar hjälper ett enda dugg. Fogarna kommer ju inte sluta lossa liksom. Så det är bara att stålsätta sig för att det kommer vara så här tills ungen är ute… Men det betyder tydligen också att jag troligtvis kommer att få en bra förlossning, eftersom min kropp hjälper till så mycket att mjuka upp sig för att förlossningen ska gå smidigt. Och jag måste säga att om det är sant, och min förlossning blir relativt okomplicerad tack vare detta så är det helt lugnt för mig, då får jag ta denna smärta som något gott helt enkelt!

Jag blev i alla fall sjukskriven i 8 veckor, dock på halvtid eftersom jag själv känner att jag tror det skulle fungera att jobba halvdagar. Så jag har precis lagt upp ett schema med min chef där jag ska jobba 10-14 varje dag. Vilket känns helt okej! Hoppas nu på att det ska fungera, vet inte hur jag ska stå ut att bara gå hemma fram till förlossningen annars….

3 reaktioner till “Graviditetskrämporna just nu… (v 23)

 1. Tänk vad vi får stå ut med. Men som alla säger, när bebis tittar ut så glömmer man det här väldigt fort 🙂
  Hoppas att det hjälper att jobba halvtid. Jag känner nu att det vore rätt skönt att gå ner lite mer i tid, jobbar just nu 75%, Men har ett stressigt jobb. Vi jobbar alla dagar om året, dygnet runt. Dock uppdelat 🙂
  Vi får se hur det blir sista månaden.

  Jag tänkte på en den här ”beräknad förlossning” ute i högra hörnet här på bloggen. Har du gjort den själv eller är det något du lagt till via en sida?
  Vill nämligen också ha en sån 🙂

  1. Ja precis, självklart är det alltid värt det, tanken på min lilla bebis är ju det som håller mig uppe även när allt känns skitjobbigt 🙂 och jag tror definitivt att det är bra att trappa ner på jobb, egentligen borde man kunna göra det och få graviditetspenning samtidigt tycker jag. Men ja, där är vi inte riktigt än 😉

   Nedräkningen till förlossningen är en widget som finns om du klickar in på widgetsidan på ditt wordpresskonto, minns inte exakt vad den hette men count down eller nåt liknande, det är bara att dra widgeten till högerkolumnen och fylla i den så kommer den upp på bloggen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s