Mina tankar

Lite mer feminism…

”… När Jens Spendrup påstod att orsaken till bristen på kvinnor i bolagsstyrelsena är att det inte finns några dugliga kvinnor… detta fick mig att koka inombords… Därför har jag bytt åsikt. inför kvotering av kvinnor i Sverige, inte bara i bolagsstyrelser i näringslivet utan också i organisations- och myndighetsstyrelser, i alla politiska organ inklusive regering och riksdag med mera. Hur korkad får man vara, säger säkert många som läser denna krönika. Hur kan du som framgångsrik och kompetent kvinna plötsligt kräva att dina mindre begåvade medsystrar ska kvoteras till poster som de inte förtjänar att sitta på?

Utdrag ur kolumn i Aftonbladet av Elisabeth Höglund.

Hehehe. Det är rätt roligt att läsa hennes kolumner eftersom hon ofta är rätt världsfrånvänd och visar på en grym dubbelmoral i det hon skriver. Som här. Först är hon svinförbannad över att Jens Spendrup säger att det inte finns några kompetenta kvinnor att ta in i styrelserna (vilket verkligen är helt jävla idiotiskt av honom), och att det har fått henne att inse att kvotering behövs, SAMTIDIGT så upphöjer hon sig själv på ett rätt roligt sätt till en sjukt intelligent kvinna och får det till att läsarna ju måste tycka att det är knäppt att hon inte inser att det är få som är lika kompetenta som hon, och vad ska det då sitta för obegåvade idioter i styrelserna(!?). Tillåt mig att småle, snacka om att visa en övertro på henne själv?? 😛 Det förutsätter ju nämligen 1) att läsarna verkligen tycker att hon är sååå himla kompetent och 2) att de inte fattar bättre än så, att de tycker som Jens Spendrup (!?)

För övrigt vet jag inte själv var jag står i kvoteringsfrågan, det är inte riktigt något som jag funderar på, det är ingen hjärtefråga för mig helt enkelt mer än att det är sjukt att det i dagsläget sitter män i styrelser som på allvar tror att kvinnor inte är lika kompetenta som de, vilket innebär att det idag finns en manlig kvotering in i styrelserna pga detta även om den är inofficiell. Jag vet också att de som är för kvinnlig kvotering menar att det praktiskt skulle gå till så att man när man ska välja in en person i en styrelse först och främst skulle titta på den personliga kompetensen och OM en man och en kvinna har lika kompetens så ska kvinnan kvoteras in, det är alltså inte så att de menar att inkompetenta kvinnor ska in i styrelserna ”bara för att”. Om en man är mer kompetent än en kvinna så ska kvinnan alltså INTE kvoteras in enligt dem (så förklarade Gudrun Schyman det, och det köper jag, men jag vet ändå inte var jag själv står i frågan). Känns inte som att Elisabeth riktigt greppat vad som egentligen menas med kvotering?? 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s