Gravid med Emilia · Hem & inredning

Framsteg i köksplaneringen

Återigen en lördag som spenderats på diverse byggvaruhus. And there have been many. Idag var det dags att åka och köpa kaklet till köket, och det blev det kakel som vi bestämde oss för redan i höstas, det vill säga vitt tunnelbanekakel i måtten 7,5×15 (den mindre storleken alltså). Till det vit fog, så det kommer att bli riktigt snyggt! Vi köpte också två färgprover på olika grå nyanser med oss eftersom vi ska måla om köket när vi ändå håller på, känner att jag vill bryta av mot allt det vita i köket. Just nu är det vita väggar, vita skåp, vitt kakel, vita vitvaror, vitt matbord osv osv. Jag tror att allt det vita kommer göra sig bättre mot en väggfärg som kontrasterar:

20140208-235510.jpg

20140208-235517.jpg
Ungefär så här tänker jag mig att det ska se ut, fast med konsolhyllor och kakel som på den andra bilden

Vi var också och tittade på Pip Studios tapeter även om de inte hade just den som vi snöat in oss på (den jag VISSTE att Johan skulle gilla bäst, nämligen den ljusblå med fåglar, fjärilar och trollsländor på!) men alla andra av deras tapeter var så sjukt fina i underbara färger så jag tror inte det blir något problem om vi helt enkelt bara beställer hem den vi vill ha på nätet. EFTER köksrenoveringen såklart, som närmar sig med stormsteg! Nästa löning ska vi bara köpa hem bänkskivor i ek som ska svartbetsas, konsolhyllor eftersom vi ska ha öppen förvaring på en vägg och så målarfärgen till köket. Sedan har vi allt! Så i mars sätter vi Ä-N-T-L-I-G-E-N igång, vilket jag längtat efter ända sedan vi flyttade in i maj förra året! Det gäller att ha tålamod haha. Det ska bli så jävla skönt att få köket färdigt, att kunna gå in där och faktiskt känna sig hemma, känna att VI bestämt hur det ska se ut och inte nån snubbe som bara brytt sig om att göra allt standard-trist.

Förresten, känner bebisparkar redan nu, fastän det bara är eftermiddag! Så himla roligt, ju mer desto bättre! Speciellt när man är en orolig själ så lugnar det otroligt mycket att känna sin lilla bebis leva om inom sig. Tackar för det, lilla hjärtat ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s