Gravid med Emilia · Hem & inredning

Romantiska tapeter i barnrummet

Skärmavbild 2014-02-07 kl. 13.25.52 Skärmavbild 2014-02-07 kl. 13.27.26 Skärmavbild 2014-02-07 kl. 13.29.55 Skärmavbild 2014-02-07 kl. 13.28.12

Ja tapetprojektet är ju långt ifrån avslutat och nu har jag återfunnit ett tapetmärke/stil som jag hade glömt bort fanns! Pip Studio heter det och jag har tyckt om denna stil i många många år MEN inte i sådan skala att jag vill inreda hela mitt hem i den eftersom den går åt shabby chic-hållet. Min stil drar ju ändå mer åt det strama, industriella men med mer färger än säg dansk minimalism så såna här tapeter har liksom fått vika på foten för det neutrala eftersom att det också är lättare att förändra (är en uttråkad själ som ändrar åsikt lite för ofta, bättre då med en neutral bas). Hur som helst, så skulle ju faktiskt en sådan här tapet funka hur bra som helst i ett barnrum! De är ju åt det barnsliga hållet men utan att gå all the way som tex Majvillans tapeter, tror det är därför jag inte gillar Majvillan helt och hållet. De här tapeterna funkar ju lika bra i ett bebisrum som i ett tonårsrum liksom, vilket inte Majvillan gör. Dessutom har vi ändå bestämt oss för att det blir en fondtapet och inte ett heltapetserat rum som tänkt (ekvationen 13 meter vägg med 3 meter i takhöjd, reservation för mönsterpassning och ett pris på ca 800 spänn per rulle, dvs sammanlagt över 10.000 kronor avgjorde saken kan man säga…). De här fyra tapeterna är mina favoriter men de finns i olika färgskalor och jag vet inte varför men jag dras jämt jämt jämt åt det rosa hållet! Och man kan självklart ha ett rosa rum även till en kille (vi vet inte könet på bebisen ännu), så varför känns det då inte helt rätt med rosa tapet, rosa fåtölj och (eventuellt) en lila matta om vi skulle få en son? Hatar mig själv när jag tänker så, jag är ju genusmedveten och feminist för sjutton! Antingen måste jag jobba med mig själv eller så får det bli en tapet i grön eller blå färg som ju faktiskt också skulle passa bra ihop med rosa fåtöljen (fåtöljen stays!)… Imorgon drar vi hur som helst och kollar på tapeterna, så vi får se vad vi tycker då!

En reaktion till “Romantiska tapeter i barnrummet

  1. Good website! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS which must do the trick! Have a great day!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s