Hem & inredning

Vi boar

Skrev ett inlägg om vårt barnrum innan vi ens hade flyttat in i lägenheten, vi köpte ju vår trea med tanke på att vi ville skaffa barn så även om jag inte var gravid då så visste jag att jag ville inreda det som ett barnrum. Det har dock fått vänta eftersom vi har andra renoveringar på gång också, de senaste två helgerna har Johans pappa varit hos oss och hjälpt oss att dels sätta in skräddarsydda hyllor i vårt tidigare värdelösa förråd så vi kan få till förvaringen där inne, OCH, vilket jag är så himla pepp på, en inbyggd bokhylla i vardagsrummet! Den är färdig, vi ska bara åka och köpa belysning till den i helgen och så placera in böcker så ska ni få se hur bra det blev. Vi planerar även för ett besök på Ikea i helgen då vi ska köpa en fläkt till köket, därefter är det bara målarfärg, bänkskiva och kakel kvar vilket vi planerar att köpa i februari så ska köket renoveras i mars. DÄREFTER är det dock dags för vår lilla bebis rum. Inte för att hen kommer att sova där, hen ska sova i ett babynest de första månaderna mellan mig och Johan. Men jag vill ändå att bebisen ska få sitt eget fina rum, med plats för hens kläder, leksaker osv. Känns också bäst att lägga ut pengar på tapeter och så vidare innan jag går på föräldraledighet och vi får mindre pengar att röra oss med.

Så i april planerar vi att sätta igång ordentligt med barnrummet. Har ändrat mig sedan jag skrev inlägget om rummet förra året, vill inte att väggarna ska vara vita utan jag vill nu ha tapeter. Grunden är gjord, vi spacklade och målade rummet vitt när vi flyttade in (se här hur det ser ut nu), så det är bara att smacka upp tapeter på det. Jag vill nämligen ha tapet och gärna i hela rummet eftersom att jag är trött på fondtapeter, som ju har varit vanligt Svenssonhemmen i typ 10 år nu, så det känns för tråkigt och gjort. Och eftersom tapeten ska vara i hela rummet så är det extra viktigt att den passar ihop med den underbara chockrosa fåtöljen från Åhléns. Vilket är svårare än vad jag trodde! Speciellt eftersom jag vill gå ifrån det hyfsat minimalistiska industriella som vi har i övriga lägenheten just i barnrummet, vill att det ska vara mycket färg där. Jag tycker att de som inreder barnrum i olika ljusgrå och beiga nyanser (Trendenser till exempel) tänker mer på sina egna preferenser än barnens för vad fan, ärligt talat, vilka barn föredrar en stram minimalistisk inredning framför ett rum fyllt med färger med mycket för barnet att titta på som kan trigga dess fantasi och kreativitet? Så ja, jag vill ha mycket färg MEN på ett snyggt sätt. Jag vill inte ha könsstereotypa färger; ett rosa rum till en tjej eller ett blått till en kille. Jag vill ha ett färgglatt rum, rosa, blått, grönt, lila osv men snyggt. Helst vill jag inte heller ha plastleksaker utan gedigna i trä. Svårt att förklara hur jag menar att det ska se ut, men det kommer bli fint, det vet jag!

Har i alla fall hittat några tapeter som jag tycker är fina, gillar ju harlekinmönster; dras mycket till Ferm Livings mintgröna harlekintapet, 699 kr per rulle på Design Online:

Skärmavbild 2014-01-30 kl. 16.22.05

En till harlekinmönstrad tapet på samma tema; Sandbergs tapet ”Hampus”, 698 kr per rulle på Bonti. Extra förtjust i denna eftersom min bror heter Hampus 🙂 :

Skärmavbild 2014-01-30 kl. 15.36.49

Majvillans ”körsbärsdalen” 695 kr:

Skärmavbild 2014-01-30 kl. 16.12.51

Något som jag också är väldigt svag för som motiv på bilder och då tapeter är av någon anledning hus, hittade två fina från Midbec som alla ligger på runt 455 spänn på Bygghemma:

Skärmavbild 2014-01-30 kl. 16.55.53

Skärmavbild 2014-01-30 kl. 16.56.34

Har jättesvårt att bestämma mig, speciellt när allt jag föreslår för Johan bara får kommentaren ”nä den ser konstig ut” så det är tur att vi inte behöver välja förrän om några månader!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s