Gravid med Emilia · Shopping

Den stora barnvagnsfrågan

Håller som bäst på att sätta mig in i den för mig helt nya världen av barnvagnar just nu. Och herregud alltså, jag hade ingen aning om hur mycket man måste veta för att kunna göra ett bra val av vagn! Det är som att köpa en bil, man måste veta exakt vad allt betyder och vilka funktioner som passar ens behov bäst. Bara det att jag får lära mig massor av nya termer som jag aldrig hört förut – swivelchassi, vad fan är det? och funktioner jag inte haft någon aning om var viktiga att ta ställning till – ska man ha skumhjul, plasthjul eller luftfyllda gummihjul? Svängbara eller fasta hjul? Hur stor varukorg behöver man? Ska man köpa en liggvagn, kombivagn eller duovagn (skillnaden?) som kan göras om till sittvagn efter några månader eller rent av en Bugaboo Donkey som är förberedd för att kunna bli en syskonvagn? Och när jag läser om alla modeller så låter allt precis likadant för mig, jag kan inte se några stora skillnader mellan Bugaboo och Kronan (de märken vi är mest inne på) förutom utseendet. Alla funktioner har både fördelar och nackdelar, inget är BARA skit eller BARA bra, tyvärr, för det gör valet mycket svårare.

Vad behöver vi för funktioner då? Jo vi har ju lägenhet på bottenplan med egen ingång, så vi har inga trånga hissar eller trappor att ta hänsyn till, dessutom har vi en Volvo V70 så inte heller där är utrymmet något problem. Det kan ju vara bra om vagnen funkar bra att dra både i stan (är ju i stan på 10 minuter med tunnelbanan så lär hänga där en del), men också på landet i grus, skog, snö och så vidare eftersom våra föräldrar bor på landet. Förutom det ska den ju vara säker… och snygg såklart! Kommer inte att stå ut med en ful haha.

Vill också helst slippa köpa nya vagnar i parti och minut (vilket inte verkar vara fallet för många småbarnsmammor som verkar älska att köpa nya barnvagnar?? Att döma av gruppen jag är medlem i på Facebook i alla fall…) så jag vill ha en som funkar länge och som man bara kan klicka i och ur de delar man vill ha/ta bort. Därför tänker jag att en duovagn vore bra; lätt att bara klicka i en sittvagn när den tiden kommer. Köper man rent av Bugaboo Donkey så är den till och med förberedd för framtida syskon… men det kanske är att förbereda lite väl mycket?

Just nu (utan att ha varit och provkört vagnarna IRL) så står det mellan dessa vagnar för oss, får se om någon av dem faller oss på läppen:

Skärmavbild 2014-01-25 kl. 14.03.51 Skärmavbild 2014-01-25 kl. 14.36.40 Skärmavbild 2014-01-25 kl. 18.52.44

Bugaboo Donkey, Bugaboo Cameleon3 Classic Collection (kommer ut i februari), och Kronan City med Littlephants mönster

3 reaktioner till “Den stora barnvagnsfrågan

  1. Jag älskar verkligen Bugaboo Donkey, helt klart världens bästa vagn i alla lägen..
    Hade vi köpt den vagnen från början hade det sparat oss många 100 lappar. hahaha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s